Denizli'nin En Büyük Pazaryeri Sarayköy'de

Denizli'nin En Büyük Pazaryeri Sarayköy'de

Denizli'nin En Büyük Pazaryeri Sarayköy'de

A+A-

Denizli’nin en büyük kapalı pazar yeri Sarayköy’de açıldı

Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş’ın söz verdiği prestij projelerinden biri olan Modern Kapalı Pazaryeri Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin katılımıyla açıldı. Sarayköy Belediyesi Modern Kapalı Pazar Yeri 8 bin 500 metrekare alan ile Denizli’nin en büyük kapalı pazar yeri olma özelliği taşıyor.

Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş’ın ilçe halkına söz verdiği prestij projelerinden biri olan Sarayköy Belediyesi Modern Kapalı Pazar Yerinin inşaatı Turan Mahallesi’nde 2017 yılında başladı. Kısa sürede tamamlanan kapalı pazar yeri 5 milyon liraya mal oldu.

8 bin 500 metrekare alanıyla Denizli’nin en büyük kapalı pazar yeri olma özelliğini taşıyan Sarayköy Belediyesi Modern Kapalı Pazar Yeri ile artık daha hijyenik bir alanda esnaf satışını, vatandaş ise alış verişini yapacak.

Sarayköy Belediyesi Modern Kapalı Pazar Yeri için açılış töreni düzenlendi. Törene Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli Valisi Hasan Karahan, AK Parti İl Başkanı Necip Filiz, AK Parti Denizli Milletvekilleri Cahit Özkan, Şahit Tin, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Sarayköy Kaymakamı Fatih Akkaya, Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, ilçe protokolü, ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri ve binlerce vatandaş katıldı.

Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı söylenmesiyle başladı.

Konuşma yapan Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, “ Sarayköylü hemşehrilerimizin destek ve dualarıyla bugün bir başka prestij projemizin açılış törenini gerçekleştiriyoruz. Bundan 4 yıl önce hepinizin evlerinin, sokaklarının, iş yerlerinin kapılarını çaldığımızda ‘bu şehir makûs talihini yenecek geleceğe daha iyi bakacak. Göreve geldiğimizde bu şehir hak ettiğini alacak’ demiştik. Bugün itibariyle birçok projemizi açtık, hizmet ettik. 32 mahallemizin tamamında Büyükşehrimizin, hükümetimizin ve Sarayköy Belediyesi’nin destekleriyle her türlü hizmeti vermeye çalışıyoruz. Bugünde yazın sıcaktan ve güneşten, kışında yağmur ve çamurdan kurtararak vatandaşlarımızı daha konforlu bir atmosferde pazar alış verişini yapsınlar diye Denizli’nin en büyük kapalı pazar yeri olma özelliği taşıyan pazarımızın yapımını bitirdik ve açıyoruz. 386 esnafımızın, 38 kapalı işyerimizin, 1 zabıta noktası, mescid ve tuvaletlerin yer aldığı kapalı pazaryerimizde esnaflarımızı noter huzurunda yerleştirdik. Sarayköyümüze ve hemşehrilerimize hayırlı olsun” dedi.

SARAYKÖY SARAY GİBİ OLACAK

Sarayköy’ün saray olma yolunda ilerlediğini kaydeden Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “ Sarayköy Belediyesi Kapalı Pazar Yerimizin hayırlı olmasını diliyorum. Sarayköy her zaman her şeyin en güzelini sever. Denizlimize yakın olması sebebiyle Sarayköyümüz merkezimizin bir parçası gibi. Ancak son 4 yıl öncesine kadar Sarayköy’de yaşayan insanlarımız kendi bakışları, yaşantıları ve istekleri, değerleri noktasında maalesef hizmet alamıyordu. Sarayköy’ün adı saraydı ancak çok fazla hizmet yoktu. İşte o 30 Mart seçimleri sonunda Sarayköy, Büyükşehir kapsamına girdikten sonra ve Ahmet başkanımızı göreve getirdikten sonra çok değişti. Söz verdiklerimizi yapmak için tüm hizmetlerimizi tek tek takip ediyoruz. Sarayköy’e çok güzellikler yapıldı. Alt yapı da tamamlandığında her şey güzel olacak. Sarayköy saray gibi olacak” diye konuştu.

SARAYKÖY’Ü YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ

Sarayköy’ün yakından takip ettiklerini ifade eden Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “Sarayköy’ün her

şeyini takip ediyoruz. Denizli’nin merkezindeki mahallesinde parmakla gösterilen neyi varsa Sarayköy’de de aynısı olacak dedik. Sarayköy her şeyin en güzeline layık… Doğal gazıyla, alt yapısı, üst yapısıyla, üniversitesiyle, kültür merkeziyle, otogarıyla her şeyin en güzelini hak ediyor. Bu amaçla Sarayköyümüzde yer alan DSİ’nin yerine Denizli’nin tamamına hitap edecek olan bir Fizik Tedavi Rehabilitasyon Hastanesi düşünüyoruz” diyerek müjde verdi.

Konuşmaların ardından Başkan Özbaş, Bakan Zeybekci’ye sulu boya ile yapılmış olan bir portesini ve yeni açılan pazar yerindeki meyvelerin yer aldığı sepeti hediye etti.

Daha sonra açılış kurdelesi kesildi, Bakan Zeybekci ve beraberindekiler Sarayköy Belediyesi Kapalı Pazar Yeri’ni gezerek esnaflara hayırlı işler diledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.