Denizli'nin en manidar seçimi bu işte!..

Denizli'nin en manidar seçimi bu işte!..

​​​​​​​31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde DP adına mali müşavir Aykut Yıldırım ve SP adına da Süleyman Demirel katıldı.

A+A-

SP adayı Demirel medyada az da olsa yer aldı. Kulağında küpesi espirili ve çok etkili kısa kısa tanıtım filmleri ile tanındı. DP adına ise Aykut Yıldırım yarışa kerhen dahil oldu. Basında hiç yer bulamamasına rağmen seçmenin oy pusulasında gördüğü kırata oy vermesi dikkat çekti.

Her iki adayında aldığı oy çok ilginç. Basında biraz yer bulan Saadet Partisi Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Süleyman Demirel yüzde 0.78 ile  4.956 seçime öylesine katılan Aykut Yıldırım ise yüzde 1.16 ile 7.379 oy aldı.

Demokrat Parti ve Saadet Partisinin Denizli genelinde hala hatırı sayılır bir oy potansiyeline sahip olduğu ortaya çıkmış oldu. Sonuç olarak seçimlerin başında başlayan ittifak söylentileri  DP'nin de Milliet İttifakına dahil olacağı konuşuluyordu sonra kendi adayları ile seçimlere gittiler ve Ümit Bahtiyar'a çok az oy gitti. Saadet Partisinin oyları ise seçimi kazanan Osman Zolan'a yöneldi denebilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.