Denizli'nin Geçmişi ve Bugünü Bu Söyleşide Konuşuldu

Denizli'nin Geçmişi ve Bugünü Bu Söyleşide Konuşuldu

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Prof. Dr. Tuncer Baykara ve yazar Mustafa Nadir Önay’ın katılımı ile “Denizli’nin Dünü Bugünü” isimli söyleşiyi yaptı.

A+A-

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Türk Ocakları Denizli Şubesi’yle beraber “Denizli’nin Dünü Bugünü” isimli söyleşiyi düzenledi.

Prof. Dr. Tuncer Baykara ve yazar Mustafa Nadir Önay’ın katılımlarıyla yapılan söyleşi Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda gerçekleştirildi. Türk Ocakları Denizli Şube Başkanı Prof. Dr. Turgut Tok’un moderatör olduğu söyleşide, Prof. Dr. Tuncer Baykara, Denizli ile alakalı 1969’da yayınlanmış olan "Denizli Tarihi" ve 2007’de yayınlanmış olan "Selçuklular ve Beylikler Çağında Denizli" kitaplarında bulunan bilgiler ve anekdotlarını paylaştı.

Prof. Dr. Baykara, Türk-İslam ve Türk coğrafyasının Denizli’deki askeri, mimari, kültürel ve manevi izlerini dinleyicilerine detayları ile anlattı. Yazar Mustafa Nadir Önay ise, 1980 öncesinde Denizli ile ilgili bilimsel kaynakların yok denecek kadar az olduğunu belirterek, “Övünerek söyleyebiliriz ki Prof. Dr. Tuncer Baykara’nın Denizli ile ilgili yazdığı her makale ve eser, genç araştırmacıların ufuklarını açmıştır” dedi.

Sadece Klasik Belediyecilik Değil

Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan program sonunda yaptığı konuşmada Büyükşehir Belediyesi olarak sadece klasik belediyecilik faaliyetleri değil, aynı zamanda kent kültürüne yönelik çalışmalar yapmakla yükümlü olduklarını söyledi. Gökoğlan, “Çocuklarımıza, gençlerimize öncülük yapmak adına değerlerimize ve onların eserlerine sahip çıkmaya devam edeceğiz. Hocalarımıza ve katılımcılara çok teşekkür ederim” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.