Denizli'nin gururu oldu

Denizli'nin gururu oldu

Türkiye Yaşlılık Konseyi Derneği (TÜRYAK) tarafından düzenlenen “Türkiye'nin Örnek Kıdemli Vatandaşları” temalı programda Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından önerilen UNESCO’nun Yaşayan İnsan Hazinesi Kültürel Miras Taşıyıcısı Hayri Dev, Denizli'nin

A+A-

Türkiye Yaşlılık Konseyi Derneği (TÜRYAK) 2015 yılı Örnek Kıdеmli Vаtаndаş ödül töreni Ankara’da düzenlendi. Dünya Yаşlılаr Günü kаpsаmındа Ankara'da düzenlenen törene, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşen Gürcan ile çok sayıda davetli katıldı. Her yıl, 60 yaş üstü olup meslek hayatında başarılı, sosyal faaliyetlerde öncü ve lider olan; hayata bağlılığını ve yaşam sevincini sürdüren, toplumun takdir ve sevgisini kazanan, örnek kişilik sergileyenlerden seçilen Örnek Kıdemli Vatandaşlar bu yıl büyükşehir belediyeleri ve sivil toplum örgütleri tarafından seçildi. Bu kapsamda Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından önerilen ve UNESCO tarafından 'Yaşayan İnsan Hazinesi Kültürel Miras Taşıyıcısı' seçilen Hayri Dev, Denizli’nin gururu oldu.

 

YAŞAMI BELGESELLERE KONU OLMUŞTU

 

Cura isimli üç telli sazıyla Avrupa'da yaşamı ve sanatı belgesel filmlere konu olan saz ustası 82 yaşındaki Hayri Dev, TÜRYAK tarafından 'Türkiye'nin Örnek Kıdemli Vatandaşı” konulu programa katılarak 2015 yılı 'Türkiye'nin Örnek Kıdemli Vatandaşı' ödülünü aldı. Denizli’nin Çameli İlçesi Gökçeyaka Mahallesi’nde yaşayan Dev, Yaşayan İnsan Hazinesi’nin ardından aldığı bu ödülün kendisini bir kez daha gururlandırdığını belirterek, kendisini bu ödül için öneren Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.