Denizli’nin ilk Kız Güreş Takımı Destek Bekliyor

Denizli’nin ilk Kız Güreş Takımı Destek Bekliyor

Denizli’nin ilk Kız Güreş Takımı Çivril’in Özdemirci Mahallesi’nden çıktı ama hiç kimse sahip çıkmadı.

A+A-

Çivril İlçe Spor müdürlüğü tarafından düzenlenen spor müsabakalarında ortaokullar düzeyinde Özdemirci Orta Okulu kız öğrencilerin güreşe  yetenekli olduklarının ortaya çıkmasının ardından Çivril Belediyesi adına 29 öğrenciye lisans çıkartılmıştı. Denizli’den gelen milli sporcu ve antrenörlerin de izlediği maçlarda 12 öğrencinin güreş sporuna..

Çivril İlçe Spor müdürlüğü tarafından düzenlenen spor müsabakalarında ortaokullar düzeyinde Özdemirci Orta Okulu kız öğrencilerin güreşe  yetenekli olduklarının ortaya çıkmasının ardından Çivril Belediyesi adına 29 öğrenciye lisans çıkartılmıştı.

Denizli’den gelen milli sporcu ve antrenörlerin de izlediği maçlarda 12 öğrencinin güreş sporuna başlaması gerektiği söylenmişti  ve bunun üzerine önceki dönem Çivril Belediye Başkanı Dr. Gürcan Güven tarafından Özdemirci Mahallesine araç gönderiliyordu. Okuldan çıkan kız öğrenciler bu araçla Çivril Kapalı Spor Salonu’na getiriliyor ve orada antrenmanlarını yapıyorlardı.

ŞİMDİ NE OLDU?

Şimdi ise iddialara göre belediyenin parası yok gerekçesi ile araç desteği kesildi ve çocukların umutları, hayalleri bir minibüs ile yok edildi.

Kız ve erkek 29 lisanslı öğrenciden Döne Özçelik, Rukiye Çakır ve Denizli birinciliği olan Emirhan Göçer tüm arkadaşları adına spor yapma haklarını geri istiyorlar. Uzak bir mahallede yaşamanın cezasının kendilerine fatura edilmesinin haksızlık olduğunu ifade eden sporcular yetkililerden kendilerine sahip çıkılmasını istiyorlar.

Afyon tarlasında kozak kırarken yetkililere seslenen sporcular, güçlerini toprakta çalışmaya borçlu olduklarını ifade ediyorlar ve güreş yapma imkanı kendilerine yeniden verildiği takdirde uluslararası turnuvalara katılıp ay yıldızlı bayrağı dalgalandırmanın gururunu yaşayacaklarını belirtiyorlar.

BELEDİYELER OLMUYORSA KAYMAKAMLIK, VALİLİK SAHİP ÇIKSIN

Bir mahalleye servis gönderecek kadar gücü kalmayan, çocukların haklarını ellerinden alarak tasarruf eden bir belediye olur mu?

Çivril Belediyesi Denizli’nin ilk kız güreş takımına sahip çıkamıyorsa Denizli Büyükşehir Belediyesinin sahip çıkmasını isteyen aileler “Eğer belediyeler sahip çıkamıyor destek olamıyorsa kaymakamlık sahip çıksın, oda olmazsa valilik sahip çıksın, onlarda olmazsa iki tane milletvekilimiz var onlar sahip çıksın, Gençlik ve Spor Bakanlığı sahip çıksın.

Bir çok konu komşunun ‘kız çocuğu güreşirmiymiş’ laflarını hiçe saydık biz. Bütün olumsuz eleştirileri duymazdan geldik. Biz köylü başımıza bu mücadeleyi verdik ve çocuklarımızın hangi sporda başarılıysa onu yapması için destek olduk. Bunun karşılığında çocukların servisi ellerinden alındı. Çocuklar spor salonunda çalışması gerekirken tarlada çalışıyor. Çocuklarımız kendini kurtarsın, şu rezillikten kurtulsun istiyoruz. Birilerinin sesimizi duymasını istiyoruz.” diyerek yetkililere sesleniyor.

Lisanslı güreşçiler türün tarlasında çapa yaparak, afyon tarlasında kozak kırarak kendilerine uzanacak yardım elini beklemeye devam ediyorlar. İstedikleri tek şey ise yalnızca güreşmek.

Kaynak:genccivrilgazetesi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.