Denizli’nin ilk Tasarım Merkezi Kuruldu

Denizli’nin ilk Tasarım Merkezi Kuruldu

Denizli’nin ilk Tasarım Merkezi kuruldu. Pamukkale Teknokent işbirliğinde hayata geçen Tasarım Merkezi, Aslı Tekstil ile Denizli’de faaliyet gösterecek.

A+A-

Denizli’nin köklü tekstil kuruluşlarından Aslı Tekstil, bünyesinde kurulan “Tasarım Merkezi” ile Denizli’de bir ilki gerçekleştirdi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı onayı ve Pamukkale Teknokent işbirliği ile Aslı Tekstil; Türkiye'nin 9'uncu, Denizli'nin ilk "Tasarım Merkezi" olarak belgesini aldı.

Belgeyi almaktan dolayı gurur duyduklarını belirten Aslı Tekstil Genel Müdürü Selim Kasapoğlu, tekstil sektörünün geleceğinin Ar-Ge, inovasyon ve tasarım üçgeninden geçtiğini ve buna göre şekilleneceğini söyledi. Dış pazarlarda hayat bulmak isteyen firmaların rekabet edebilmesi için sürekli yeni ve özgün tasarımlar oluşturmaları gerektiğini kaydeden Kasapoğlu, “uzun yıllar boyunca edindiğimiz deneyim ve birikimlerin bir neticesi olarak ortaya çıkan üretim gücümüzü, üretime ve gelişime dönük bakış açımızı yansıtan özgün tasarımlarla birleştirerek, sanayiciliği sanata dönüştürme gayretindeyiz. Bilimsellik, teknoloji kullanımı, katma değeri yüksek ürün çıktısı ve Ar- Ge faaliyetlerine verdiğimiz destekle ve bünyemizde kurduğumuz Tasarım Merkezi ile de evrensel ekonominin bütün normlarını yerine getirmeye çalışıyoruz” dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğü ve Pamukkale Teknokent işbirliği ile gerçekleştirilen Ar-Ge Merkezi ve Tasarım Merkezi kurulumları, önümüzdeki günlerde Denizli’de artarak devam edecek.

 

TASARIM MERKEZİ NEDİR?

5746 Sayılı “Araştırma ve Geliştirme Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanun” ile 10 Ağustos 2016 tarih ve 29797 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan “Araştırma, Geliştirme ve Tasarım Faaliyetlerinin Desteklenmesine İlişkin Uygulama ve Denetim Yönetmeliği” ile firmaların tasarım merkezi kurmalarının yolu açılmıştı. Tasarım merkezi oluşturabilmek için öncelikle yönetmeliklerde belirtilen şartların yerine getirilmesi gerekiyor. Şartları yerine getirdiğiniz tespit edilirse, Tasarım Merkezi kurmanız mümkün oluyor. Ancak bundan sonra da yapılan tüm çalışmalar Bakanlık tarafından denetlenmeye devam ediyor. Özgün tasarımların üretilmesini teşvik etmek üzere verilecek destekler arasında, vergi indirimi, sigorta prim desteği, gelir vergisi stopajı desteği ve damga vergisi istisnaları bulunuyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.