Denizli'nin Projesini TÜBİTAK  Destekleyecek

Denizli'nin Projesini TÜBİTAK Destekleyecek

TÜBİTAK'ın Türkiye genelinde desteklenmesine karar verilen 25 projeden biri Denizli'den...

A+A-

TÜBİTAK 4005 Bilim ve Toplum Yenilikçi Eğitim Uygulamaları kapsamında birçok üniversitenin de başvuru yaptığı projeler arasından Türkiye genelinde desteklenmesine karar verilen 25 projeden biri “Özel Yetenekli Öğrencilerin Eğitiminde Sorgulama Temelli Matematik Uygulamaları Eğitmen Eğitimi” projesi ile Nezihe Derya Baltalı Bilim ve Sanat Merkezi’nin oldu.

Denizli'de İlk ve Tek

Proje aynı zamanda Denizli'de Milli Eğitime bağlı okul ve kurum bazında yürütülen ilk ve tek proje olma özelliğini gösteriyor.  

Proje koordinatörlüğünü, Nezihe Derya Baltalı Bilim ve Sanat Merkezi’nde İlköğretim Matematik Öğretmeni olan Dr. Rukiye GÖKCE yapıyor. Projenin uzmanları arasında MEF Üniversitesi’nden Doç.Dr. Rukiye Didem TAYLAN, DEÜ Özel Yetenekliler Eğitimi Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Burak KARABEY, İzmit Bilim ve Sanat Merkezi’nden Uzm. Duygu ALYEŞİL KABAKÇI, Burdur Alpaslan Ali Can Bilim ve Sanat Merkezi’nden Doktorant Ayşe ŞİMŞEK yer alıyor. Projede özel/üstün yetenekli öğrencilerde yenilikçi uygulamalarla üst düzey düşünme becerilerine yönelik sorgulama temelli matematik uygulamaları eğitimi ile özel yetenekli öğrencilere eğitim veren öğretmenlerin niteliklerinin artırılması; yenilikçi strateji yöntem ve tekniklerle eğitimsel içerik ve etkinliklerin geliştirilmesi, yenilikçi ölçme ve değerlendirme yaklaşımlarının tanıtılması amaçlanıyor.

Proje ile ilgili ayrıntılı bilgiye projenin web sayfası olan http://sorgulamatemellimatematik.com/ adresinden ulaşılabilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.