Denizli'nin Şehidi Ankara'da Defnedildi

Denizli'nin Şehidi Ankara'da Defnedildi

İdlib'de yapılan alçak saldırısı sonucunda şehadete eren 34 yaşındaki Denizlili askerimiz Uzman Onbaşı Halil Çankaya için Ankara'da cenaze töreni düzenlendi.

A+A-

İdlib'deki hava saldırısında şehit düşen Uzman Onbaşı Halil Çankaya'nın cenazesi Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden alınarak Ahmet Hamdi Akseki Camii'ne getirildi.

Buradaki törene Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Ankara Valisi Vasip Şahin, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, askeri erkan, şehidin ailesi ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Cebeci Şehitliği'nde Defnedildi

Şehidin cenazesi, öğle namazının ardından  Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş tarafından kıldırılan cenaze namazından sonra top arabasına konularak camiden dışarıya çıkarıldı ve Cebeci Şehitliği'nde toprağa verildi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.