Denizli’nin “Silikon Vadisi” Teknokent

Denizli’nin “Silikon Vadisi” Teknokent

Pamukkale Teknokent Genel Müdür Yardımcısı Mesut Aydınlı, Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON)’nin yönetim kurulu toplantısına katılarak Teknokent’i anlattı.

A+A-

Pamukkale Teknokent Genel Müdür Yardımcısı Mesut Aydınlı, ASKON Denizli Şube yönetim kurulu toplantısına katılarak İş dünyasına Teknokent hakkında önemli bilgiler verdi. Aydınlı, “Denizli’nin Silikon vadisi Teknokent’tir” dedi.

ASKON Denizli Şube Başkanı Uğur Küçük, ziyaretten dolayı duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Bugün önemli bir konuğumuz var. Ziyaretleri için kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Teknokent; Denizli sanayisi ve üniversite işbirliği için önemli bir bağlantı noktası. Araştırma ve geliştirmenin önem kazandığı bir dönemde yapılan çalışmaları önemsiyoruz. Sanayi sektöründe sağlam adımlarla yürünebilmek bilim ile teknolojiyle mümkün ” dedi.

TEKNOKENT, DENİZLİ’NİN SİLİKON VADİSİ”

Pamukkale Teknokent Genel Müdür Yardımcısı Mesut Aydınlı, ASKON yönetimine Teknokent hakkında bilgiler verdi. Teknokent’in dışarıdan göründüğü gibi bir İşhanı olmadığını söyleyen Mesut Aydınlı, “Teknokent, ARGE çalışmalarının yapıldığı ve ARGE çalışması olmayan firmaların içeri giremediği araştırma ve geliştirme merkezidir. Amerika’da Silikon Vadisi var diyoruz, Denizli’nin de adeta Silikon Vadisi’de Teknokent’tir” ifadelerine yer verdi.

Müdür Aydınlı, açıklamalarına şu şekilde devam etti:

 “YENİ TEKNOKENT İÇİN GÖRÜŞMELERİMİZ SÜRÜYOR”

“Teknokent bilişim ve yazılıma daha fazla açık olduğundan dolayı şu an ağırlıklı olarak bilişim ile ilgili çalışmalar var. Yüzde 55 oranında bilişim alanında çalışılıyor. Bunun dışında madencilikle ilgili, elektrik-elektronikle ilgili, tekstille ilgili, tarımla ilgili ve makine sanayi ile ilgili çeşitli alanlarda firmalarımız var. ARGE çalışmaları devam ediyor. Pamukkale Teknokent, 2010 yılında faaliyete geçti, 11 yıldır aktif çalışıyor. Yüzde seksen doluluk oranı vardı. Şimdi yüzde 100 oranında doluluğa ulaşıldı. Daha açıkta 8-9 firmamız var. ARGE Projesi geçti, içeride yer veremiyoruz. Denizli’ye bir Teknokent daha kazandırmak için mücadele ediyoruz. Yeni Teknokent, üniversite veya organize sanayi içerisinde de planlanabilir. Henüz netleşmiş bir durum yok. Görüşmeler devam ediyor. Ama Denizli’ye bir tane daha gerekiyor”.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.