Denizli'nin Yeni İlçesine İzin Çıkmadı

Denizli'nin Yeni İlçesine İzin Çıkmadı

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk’ün, Denizli’de Altınova adıyla bir ilçe kurulmasına ilişkin verdiği kanun teklifi, İYİ Parti, MHP ve CHP milletvekillerinin “kabul” yönünde el kaldırmasına rağmen kabul edilmedi.

A+A-

Meclis’in dünkü oturumunda ilkler yaşandı. İlk defa İYİ Partili bir milletvekili tarafından verilen kanun teklifinin kabulü yönünde MHP Milletvekilleri el kaldırdı. İYİ Parti, CHP ve MHP’nin desteklediği kanun teklifi, Meclis Başkanvekilinin dikkatsizliği nedeniyle kabul edilmemiş sayıldı.

TBMM’nin, Meclis Başkanı seçimi için toplandığı dünkü Genel Kurulu’nda, İYİ Denizli Milletvekili Yasin Öztürk’ün, “Denizli’de Altınova Adıyla Bir İlçe Kurulmasına İlişkin Kanun Teklifi” de görüşüldü. Milletvekili Yasin Öztürk’ün konuşmasının ardından yapılan oylamada, Meclis Başkanı seçimi için TBMM Genel Kurulunda bulunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, Yasin Öztürk’ün teklifinin kabul edilmesi yönünde el kaldırması üzerine, MHP Milletvekilleri de kabul yönünde oy kullandı.

Teklifin oylamasında İYİ Partili Milletvekilleri yanında CHP Milletvekillerinin de kabul yönünde oy verdiği kanun teklifi, TBMM oturumunu yöneten Meclis Başkanvekili Celal Adan’ın bir anlık dikkatsizliği üzerine, kabul oylarının fazlalığına rağmen kabul edilmedi.

Yasin Öztürk kanun teklifine ilişkin konuşmasına, geçmişte bu yönde kanun teklifleri vermiş MHP Milletvekili Emin Haluk Ayhan ve DYP Milletvekili Mehmet Gözlükaya’ya teşekkürlerini ileterek başladı.

Yasin Öztürk yaptığı konuşmada, siyasi baskılar ve kanun yapıcıların bölgeye hakim olmaması nedeniyle il ve ilçelerin sınırlarının hatalı belirlenebildiğini belirterek, “İlçe olarak kurulmasını istediğim bölge coğrafi açıdan yakınında bulunan mahallelerle birlikte dağınık bir görüntü sergilemektedir. Bu bölgede 13 bin vatandaşımız yaşamaktadır. Bu dağınıklık hem hizmetlerden yararlanılması, hem de kaynakların doğru kullanılması konusunda yetersiz kalınmasına neden olmaktadır” dedi.

Öztürk, Altınova ilçesinin kurulmasına ilişkin olarak AK Partili Milletvekillerinin de her seçim döneminde söz verdiğine vurgu yaparak, “Düşünün tarım, hayvancılık, nakliyecilik, ticaretin yapılabildiği bir bölgedesiniz ve coğrafi kopukluk ve bağlı bulunduğunuz ilçenin nüfusunun yoğunluğu nedeniyle yerel ve kamusal hizmetlerden yeterince yararlanamıyorsunuz!!

HAKSIZLIK

Bu hem başta bölge halkına, hem de yerelde bağlı bulunduğunuz Denizli’ye yapılan bir haksızlıktır.

Bu bölgemizin gelişmişliğinin hak ettiği seviyeye yükselmesi, hem ekonomik, hem de sosyal anlamda gelecek vadetmesi ve bölge halkının sağlık, güvenlik,  adliye, milli eğitim ve kamu iktisadi kuruluşlarıyla diğer bölgesel kuruluşların hizmetlerinden daha iyi ve ulaşımın daha çabuk olması nedeniyle daha kolay faydalanabilmeleri açısından önemlidir. Ve bu nedenledir ki bölge ilçe olmayı hak etmektedir” diye konuştu.

Öztürk, Altınova ilçesinin, Çivril ilçesinin 12 mahallesini, Baklan ilçesinin 1 mahallesini bağlayarak, Çıtak ve Kıralan mahalleleri merkez olmak üzere kurulmasını teklif etmişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.