Denizlispor'da hedef 15 puan

Denizlispor'da hedef 15 puan

Spor Toto 1. Lig'de şampiyonluk hedefleyen Denizlispor'a Süper Lig yolunda 15 puan yeterli oluyor.

A+A-

Spor Toto 1. Lig'de şampiyonluk hedefleyen Denizlispor'a Süper Lig yolunda 15 puan yeterli oluyor.

Denizlispor, Spor Toto 1. Lig'de 50 puanla zirvede yer alırken, rakamlar 24. haftayı lider geçen takımların mutlu sona ulaştığını gösteriyor. Altın sezonunu geçiren Horozlar, Süper Lig'e çıkma barajının 65 olduğu ligde mutlu sona çok yakın. İlk iki takımın şampiyon olduğu Spor Toto 1. Lig'de geçen sezon Ankaragücü 63, 2016-2017 sezonunda Yeni Malatyaspor 61, 2015- 2016'da Adanaspor 65, 2014-2015'te Osmanlıspor 66 puanla Süper Lig sevinci yaşadı. Denizlispor, kalan 10 maçta 15 puan aldığı takdirde 9 yıllık Süper Lig hasretine son verebilecek.

Denizlispor Yücel İldiz ile şaha kaktı. Osman Özköylü'yle 9 maçta 13 puan toplayan Horozlar, Yücel İldiz'in dümene geçmesiyle fırtına gibi esti ve 16 maçta 37 puana ulaşarak müthiş bir çıkış yakaladı. İldizli dönemde Denizlispor 11 galibiyet, 4 beraberlik 1 de mağlubiyet aldı. İldizli Denizlispor 30 gol atarken, kalesinde 14 gol gördü.

Bir hafta aradan sonra liderliği Osmanlıspor'dan devralan Denizlispor'da yönetim futbolculara prim dopingi yaptı. Bu hafta Ümraniyespor ile evinde karşı karşıya gelecek yeşil-siyahlı futbolculara 15'er bin TL galibiyet primi yatırılacağı öğrenildi. Profesyonel futbol şube sorumlusu Ali Fırat, taraftarın desteği ile bir galibiyete daha imza atacaklarını dile getirdi. Ümraniye'nin ardından Afyonspor deplasmanına çıkacaklarını ifade eden Fırat, "Bu iki maçta alacağımız sonuç ligi şekillendirecek. Bu karşılaşmaları kazanırsak artık güzel şeyleri konuşmaya başlarız" dedi.

Denizlispor'da, Mehmet Akyüz'ün gol orucu 2 maça çıktı. Elazığ'da penaltı kaçıran 33 yaşındaki forvet, 24 maçın 23'ünde banko forma giydi. 1963 dakika sahada kalan Mehmet, 9 golle takımın en golcü ismi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.