Denizlispor'dan 3. mucize kurtuluş!

Denizlispor'dan 3. mucize kurtuluş!

Spor Toto 1. Lig'de kümede kalma mücadelesi veren Denizlispor, son 4 sezon içerisinde 3. kez bu savaştan galip geldi.

A+A-

Spor Toto 1. Lig'de kümede kalma mücadelesinde son haftaya girilirken büyük bir avantaj elde eden Denizlispor'da büyük bir sevinç yaşanıyor. Sahasında Gaziantepspor'u 5-0 deviren yeşil siyahlılar oynadığı son 4 sezonunda 3. kez küme düşmekten kıl payı kurtulmak üzere…

38 puana ulaşarak kümede kalma yolunda büyük bir avantaj elde eden Denizlispor son hafta deplasmanda Boluspor ile karşılaşacak. Diğer rakiplerinden Samsunspor ise ateş hattındaki mücadelesinde evinde Ümraniyespor'u konuk edecek. İkili averajda oldukça üstün olan yeşil siyahlılar Boluspor deplasmanından en az 1 puan çıkarsa dahi Samsunspor maçına bakılmaksızın ligde kalmayı garantileyecek. Eskişehirspor'un da puanının aynı olması durumunda 3'lü averajda yine küme düşecek olan takım Samsunspor olacak.

Kurtuluşların Takımı

2014-2015 sezonunda son 4 karşılaşmasının 3'ünü kazanan Denizlispor son hafta ikili averajda Manisaspor'u geride bırakarak ligde kalmıştı. 2015-2016 sezonunda 5 puan geriden gelen Denizlispor yine kümede kalmayı başarmıştı. Bu sezon da küme düşme hattında kalan yeşil siyahlılar bir ara 7 puan kadar geride kalmasına rağmen mücadeleyi bırakmadı.

Fatih Tekke'nin göreve gelmesinden sonra son 12 karşılaşmada 6 galibiyet ve 3 beraberlik elde eden Denizlispor, bir anda ateş hattından kendisini üst basamaklarda buldu. Yeşil siyahlılarda yönetim ayrıca ligde kalınması durumunda oyunculara 1 milyon lira ekstra prim sözü verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.