Denizli'yi Tüm Türkiye'ye Tanıttılar

Denizli'yi Tüm Türkiye'ye Tanıttılar

Denizli’nin yöresel kıyafetiyle Çivril ilçesinden katılan gelin ve kaynana Denizli’nin yöresel kıyafetleriyle programa damga vurdu.

A+A-

Gelin - kaynana programının sunuculuğunu yapan Zahide Yetiş ile harmandalı oynadı, Denizli’ye özgü yemek yaptı. 

Show TV’nin sunucuğunu Zahide Yetiş’in yaptığı beğeni ile izlenen programı Zahide Yetiş’le 572. Bölümünde programa Çivril ilçesinin yöresel kıyafetleriyle katılan Ayşe Ebru Çiftçi ve gelini Yadigar Çiftçi, programa renk kattı. Onkoloji Uzmanı Dr. Yavuz Dizdar sağlığımız için ne tüketmeliyiz, yediğimiz gıdalar güvenli mi, nelere dikkat etmeliyiz sorularını yanıtlarken, Beslenme Uzmanı Diyetisyen Gülşen Altın doğru beslenme ile ilgili merak edilenleri anlatıldı. Tavuk yetiştiricisi Ömer Bey siyah tavuklarıyla birlikte konuk olurken, Denizlili Ayşe Ebru Çiftçi ve gelini Yadigar Çiftçi annesinden gördüğü ve öğrendiği Denizli’ye özgü geleneksel gıdaları paylaştı.

Yöresel Kıyafetlerle Katıldılar

Denizli’ye özgü kıyafetleriyle programa çıkan gelin ve kaynana programın başında Zahide Yetiş ile harmandalı oynadı. Daha sonra gelin kaynana stüdyoya kurulan yer sofrasında Çivril ilçesine özgü Pancarlı Erişte ve kavut yaptı. Zahide Yetiş’in sorularını cevaplayan Ebru Çiftçi, gelini Yadigar Çiftçi’nin oğlu ile nasıl tanıştığını anlattı. Ayşe Ebru Çiftçi Ayva reçeli, ayva kabuklarından sirke, çörek otlu erişte, domates kurusu, domates salçası biber salçası, elma şeftali sirkesi gibi Denizli’ye özgü gıdaların yapılışını paylaştı. Aynı zamanda Çiftçi, babaannesinden kalan tereyağı tarifini de izleyicililerle paylaştı.


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.