Deprem Uzmanından Denizli Açıklaması

Deprem Uzmanından Denizli Açıklaması

Son dönemde depremler ile alakalı yaptığı açıklamalarla gündeme gelen Prof. Ahmet Ercan bir defa daha Denizli’yi işaret etti.

A+A-

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Marmaris'teki 5,4'lük depremden sonra hem Büyük Menderes çukurunun hem de Güney Ege dalma batma kuşağının Denizli için risk oluşturduğunu vurguladı.

Denizli'den Başlıyor

Marmaris depreminin ardından açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan "Güney Ege dalma batma kuşağının doğu kanadı, yani Adriyatik'den Mora ve Girİt'e olan bölge son 4-5 yıldır çok etkili. Son 6-7 aydır Girit'in olduğu yerde depremler odaklandıktan sonra batıya kayma eğilimi göstermeye başladı. Daha önce depremin Anadolu'ya yaklaştığını belirtmiştim. Bölgedeki depremler sürecektir. Girit-Rodos. Rodos-Marmaris. Fethiye. Kaş dolyaların deprem çekincesi yüksektir. Çameli, buradan Burdur. Göller bölgesi ve Afyon'a kadar giden bölge bana göre cekinceli. Depremler 2022'ye kadar sürecek. Anadolu 7 büyüklüğünde bir depreme gebe. Anadolu 6.8 ile 72 arasında deprem üretmeye gebedir, gergindir. Korkmaya gerek yok. Sağlam evde oturun. Batı Anadolu'da Büyük Menderes çukurunun olduğu kesim, yani Denizli'den başlayıp Kuşadası ve oradan Sisam'ın kuzeyine kadar olan kesim bana göre deprem çekincesi olan yerdir. Bunun yanı sıra Gediz çukuru. Bakırçay. Kütahya'nın bulunduğu kesimler. Simav deprem çekincesi olan yerlerdir." dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.