Dermatit Tedavisi

Dermatit Tedavisi

Dermatit tedavisi, kişiden kişiye değişkenlik göstermektedir, hastalığın nedeni ve seyri bu farklılıklara niçin olmaktadır.

A+A-

Dermatit tedavisi, kişiden kişiye değişkenlik göstermektedir, hastalığın nedeni ve seyri bu farklılıklara niçin olmaktadır. Evde yapılan cilt bakımları veya cilt temizliği haricinde dermatit tedavisinde oldukça önemli yer tutan ilaç seçenekleri aşağıdaki gibidir:

 

  • Kortikosteroid içeren krem ya da pomadlar
  • Kalsinörin inhibitörleri içeren kremler
  • Fototerapi
  • Bu tedaviler dışında ağız kanalıyla alınan anti-histaminik tabletler, kaşıntının azalmasına yardımcı olabilir
  • Soğuk bandajların cilde uygulanması cildin kaşıntısını azaltabilir
  • Ilık bir suyla yıkanmak şikayetlere iyi gelebilir
  • Cildi sertçe ovalamaktan ve kaşımaktan kaçınılmalıdır
  • Cildi nemli tutmak dermatitin sertliğini azaltabilir

Dermatitin kronik olma olasılığı çok yüksektir. Böyle durumlarda aylar veya yıllar boyu süren çeşitli tedavilerin denenmesi gerekir. Dermatit tedavisinin başarılı olması halinde bile hastalık yeniden ortaya çıkabilir. Her hastalıkta olduğu gibi bu hastalıkta da erken tanı ve tedavi önemlidir. Düzenli cilt nemlendirmesi ve cildin kurumasına neden olan maddelerden kaçınmak dermatit tedavisi için yardımcı olabilir. Bunun dışında dermatolog tarafından kaşıntıları kontrol altına alan ve cildi onarmaya yardımcı olan kremler tavsiye edilir. Bu kremler kortikosteroid içeriklidir ve dozunda kullanmak önemlidir. Doz aşımı olduğu durumlarda cildin aşırı derecede incelmesine neden olur ve başka reaksiyonlara yol açar. Ciltte meydana gelen reaksiyonları önlemek ve kontrol altına almak için 2 yaşından büyük bütün bireylerde kullanıma uygundur. Bu tür kremler kullanıldıktan sonra güneşten korunmak gerekir. Bunun yanında ciltte herhangi bir enfeksiyon meydana gelmişse antibiyotik dermatit tedavisi de gerekir. Bu enfeksiyonu tedavi etmek için kısa süreli antibiyotik kullanımı gerekebilir. Bireysel olarak uygulanabilecek en etkili yöntem ise cildin yeterince nemlendirilerek, cildi kurutan maddelerden kaçınılmasıdır. Cildin nemli olması alerjik egzamanın önüne geçecek, hali hazırda hasta olan bireylerde ise rahatlamayı sağlayacaktır.

Eğer sizin de ailenizde kronik astım ve alerjik egzama gibi hastalıklar varsa, cildinizde kuruluk söz konusuysa risk grubunda olabilirsiniz. Böyle durumlarda cildinizde kalıcı hasarların oluşmaması için gerekli tedavilerin vakit geçmeden uygulanabilmesi için en kısa zamanda bir dermatologtan randevu alarak muayene olabilirsiniz.

 

Detaylı bilgi için; https://www.ertugrulaydemir.com

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.