DESİAD'ın Elektrik Zammı İsyanı

DESİAD'ın Elektrik Zammı İsyanı

Sanayiciler olarak Ekim ayına maalesef %15 elektrik zammı ile başlıyoruz. Böylece son 2 yıl içerisinde sanayi elektriğine yaklaşık %126 zam yapılmış oluyor.

A+A-

Sanayide kullanılan elektrik birim ücretleri 01 Ekim 2017'de 29,06 Kr/Kwh iken 01 Ekim 2018’de 49,68 Kr/Kwh ve 01 Ekim 2019’da 65,09 Kr/Kwh seviyesine yükselmiştir. Dün açıklanan Yeni Ekonomik Program’da, önümüzdeki dönemde enflasyonda ve işsizlikte düşüş, büyümede ise artış olacağı öngörülmektedir. Ancak, bu öngörü sanayicinin en büyük maliyetlerinden olan elektrik zammı ile çelişki yaratmaktadır.

Türkiye'de üretim artarsa ekonomik verilerde düzelme ve refah düzeyinde artış olacağı aşikardır. Sanayicinin finansmana erişimde zorlanması, ham madde maliyetleri ve temininde yaşanan sorunlar, tahsilat problemleri hala güncelliğini korurken, son gelen bu elektrik zammı ile üretim ve yatırım yapma hevesi kırılmıştır. Üretim bandını  döndürmekte zorlanan sanayici gelen bu zamlarla ayakta kalmakta güçlük çekecektir. Sanayiciler olarak ülke ekonomisi için elimizden geleni yaparken ülkenin kalkınması için gerekli desteklerin verilmesi gerektiğine inanıyoruz.

İ. Okan KONYALIOĞLU

DESİAD Yönetim Kurulu Başkanı

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.