Devrimci Yol Bayrağının Neden Olduğu Kriz

Devrimci Yol Bayrağının Neden Olduğu Kriz

Devrimci Yol Bayrağının Neden Olduğu Kriz

A+A-

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Denizli İl Yöneticisi Cemal Göktaş'ın cenazesine örtülen Devrimci Yol bayrağı, İYİ Parti Denizli İl yöneticileri tarafından yanlış anlaşıldı. Söz konusu bayrağı terör örgütünün paçavrası olarak aktardığımız haberimizi düzeltir, okuyucularımızdan özür dileriz.

 

Denizli'de önceki gün vefat eden Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Denizli İl Yöneticisi Cemal Göktaş'ın tabutuna örtülen Devrimci Yol bayrağı krize neden olmuştu. 1980 yılı öncesinden beri kullanılan Devrimci Yol bayrağını PKK bayrağı sanan İYİ Parti İl Başkanı Yasin Öztürk ile Pamukkale İlçe Başkanı Adem Süpçin, sosyal medya hesaplarından paylaşım yaparak, cenaze evine taziye çadırı kuran belediyeleri suçlamıştı.

Olayın kısa sürede sosyal medyada yayılmasının ardından ÖDP İl Örgütü tarafından açıklama yapılarak olayın tamamen bir provokasyon olduğunu belirterek, tabuta örtülenin PKK bayrağı olmadığını, bayrağın 1980 öncesinin önemli mücadele platformlarından olan Devrimci Yol'un kullandığı sarı kırmızı renkli Devrimci Yol Bayrağı olduğunu açıkladı.

Söz konusu bayrağı terör örgütünün paçavrası olarak aktardığımız haberimizi düzeltir, tüm okuyucularımızdan ve ilgili belediyelerden özür dileriz. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.