DGC'den Kaynak Değerinde Kitap

DGC'den Kaynak Değerinde Kitap

DGC'den Kaynak Değerinde Kitap

A+A-

DENİZLİ Gazeteciler Cemiyeti tarafından, kentte faaliyet gösteren basın mensuplarına yardımcı olması için hazırlanan “Gazetecinin El Kitabı” düzenlenen törenle gazetecilere hediye edildi.

Denizli Gazeteciler Cemiyeti (DGC), kentte çalışan basın mensuplarının haber yazımı sırasında yararlanabilmesi amacıyla kaynak niteliğinde bir kitap hazırladı. Çeşitli kaynaklardan derlenen ve Gazetecinin El Kitabı adı verilen kitapta, basın meslek ilkeleri, habercilikte temel kurallar, yazım kuralları gibi önemli bilgiler yer alıyor.

72 sayfadan oluşan kitap, bugün düzenlenen törenle basın mensuplarına dağıtıldı. Törende konuşan Denizli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Nuri Boyacı, kitabın bir başucu kaynak niteliğinde olduğunu ve bin adet basıldığını belirterek, “Göreve gelmeden önce eğitim çalışmalarımıza ağırlık vereceğimizi söylemiştik. Hazırladığımız kitapla eğitim çalışmalarımıza başladık.  Bizim mesleğimiz kriteri olmayan bir meslek. Çeşitli şartlarına ve zorluklarına katlanmak isteyen herkes bu işi yapabiliyor. Biz de mesleki bir örgüt olarak herhangi bir kriter koyamıyorsak, mesleğe katkı sağlamak için bu kitabı çıkarttık. Bu kitap meslektaşlarımızın dikkat etmeleri gereken konuları içeren bir başucu kaynağı niteliğindedir” diye konuştu. Boyacı, kitabın hazırlanmasında emeği geçen Ahmet Fuat Özkan, Hüseyin Çalışkan, Özkan Fidan ve Serkan Urgancı’ya teşekkür etti.

Törende ayrıca (DGC) üyelerine, Türk Dil Kurumu tarafından gönderilen Yazım Kılavuzu ücretsiz olarak dağıtıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.