Dijital Ekranlarda Görünmeyen Tehlike

Dijital Ekranlarda Görünmeyen Tehlike

Teknolojik ürünlerin kullanımının artması ile beraber dijital cihazlara maruz kalma saatlerinde de aynı şekilde artmaya başladı. Ama bu da olumsuzlukları da beraberinde getiriyor.

A+A-

Telefon, bilgisayar, tablet ekranları hem çocuklar hem de yetişkinler için tehlike saçmakta. Dijital ekranlardan yayılmış olan mavi ışığın göz üzerinde meydana getirdiği zararların kalıcı neticelere neden olabileceğini ifade eden uzmanlar, Dijital entegrasyon ile beraber gerek çocukların eğitim hayatında gerekse yetişkinlerin iş hayatında dijital cihazlara maruz kalma süresinin arttığını ifade ettiler.

Alınan bilgilere göre dijital ekranların yaydığı mavi ışığın zararları çok fazla. Mavi ışığa maruz kalma saatleri yükseldikçe göz yorgunluğu, uyku düzeni bozuklukları, bulanık görme, odaklanma zorluğu, göz kuruluğu ve tahrişi gibi pek çok rahatsızlığın olasılığı da aynı oranda yükseliyor. Dijital ekranlara yakın bakmak gözün ön ve arka çapını arttırıp miyop hastalığının çocuklarda görülme olasılığını yüzde 30’lardan yüzde 50’lere çıkarıyor. Bunun yanında gözün doğrudan retina bölümüne zarar veren mavi ışık, ileri yaşta meydana gelen sarı nokta hastalıklarının daha erken yaşlarda ortaya çıkmasına da yol açıyor.

ÇOCUKLARA DİKKAT

Artan dijital ekran kullanımı ile beraber mavi ışığın gözde meydana getireceği tahribata engel olmak için önlemlerin erken yaşlarda alınması gerektiğini belirten uzmanlar ailelerin çocuklar için gerekli önlemleri almasının büyük önem taşıdığını, çocuklarının gözlerindeki problem ve değişimlere dikkat etmeleri gerektiğini ve doğru zamanda muayeneye yönlendirmeleri gerektiğini ifade ettiler.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.