Dijital Oyunlar Eğitimle Birleşiyor

Dijital Oyunlar Eğitimle Birleşiyor

Erken Çocukluk Eğitiminde Dijital Oyunun Etkili Kullanımı isimli TÜBİTAK Projesi Pamukkale Üniversitesinde yapıldı.

A+A-

Erken Çocukluk Eğitiminde Dijital Oyunun Etkili Kullanımı isimli TÜBİTAK Projesi Pamukkale Üniversitesinde yapıldı.Erken Çocukluk Eğitiminde Dijital Oyunun Etkili Kullanımı (OBİ) TÜBİTAK 4005 Bilim ve Toplum Yenilikçi Eğitim Uygulamaları çerçevesinde desteklen projenin yürütücülüğü PAÜ Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Okul Öncesi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nesrin Işıkoğlu Erdoğan tarafından yapılmakta.

Son dönem çocukları, bebeklikten itibaren dijital oyunlar ile karşılaşmakta ve oynamaktalar. Buna rağmen bu oyunların çocukların gelişimi ve eğitimini destekleyici kullanımıyla alakalı somut çalışmalar sınırlı. TÜBİTAK’ın desteklediği ve PAÜ Eğitim Fakültesi’nde yapılan bu projenin temel hedefi erken çocukluk eğitimi alanında görev yapmış olan akademisyenlerin dijital oyunu eğitim amaçlı kullanmak, geliştirmek ve rehberlik etmekle alakalı bilgi, beceri ve stratejiler geliştirmelerini sağlamak. Türkiye’de 20 değişik üniversiteden gelmiş olan akademisyenler proje çerçevesinde eğitilecekler ve bu şekilde kazanacakları bilgi, beceri ve davranışları ileride kendi öğrencilerine, etkileşimde oldukları akademik ve toplumsal kesimlere aktarabilecekler.

7 Gün Sürecek

PAÜ Eğitim Fakültesi’nde yapılan ‘Oyun Bizim İşimiz’ projesinde 4 değişik üniversitede görev yapmış olan dijital oyun ile alakalı değişik akademik alanlarda uzmanlığı olan 20 akademisyen eğitmen olarak yer alıyor. 7 gün ( 7 - 14 Eylül) devam edecek proje eğitimleri; öğrenme merkezli, oyun temelli öğretme yöntem ve tekniklerinden meydana gelmekte  ve etkileşimli atölye çalışmaları ve sunumlar da proje etkinlik takviminde yer almaktadır.

Etkinliğin ilk gününde açılış konuşmalarından sonra eğitimin ilk gününde tanışalım oynayalım ve oyun bizim işimiz isimli etkinlikler yapıldı. Proje hakkında ayrıntılı bilgi için: https://www.pamukkaleoyun.com

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.