Dikkat! Çocuklarınızı İyi Gözleyin

Dikkat! Çocuklarınızı İyi Gözleyin

Denizli ilinde "Rapunzel sendromu"na yakalanmış olan 20 yaşındaki genç kadının midesinden çıkanlar herkesi şoke etti.

A+A-

DENİZLİ (AA) - Özel bir hastanede görevli olan dahiliye uzmanı Dündar Güngör, AA muhabirine yapmış olduğu açıklamasında, hastanelerine aşırı mide ağrısı ve kilo kaybı sebebi ile başvurmuş olan 20 yaşındaki bir hastanın muayenesinde bir kitleye rastladıklarını belirtti. Bunun üzerine hastaya hem ultrason hem de karın tomografisi çektirdiklerini dile getiren Güngör, incelemelerin neticesinde midenin tamamına yakınını doldurmuş olan 600 gram ''kıl yumağı'' belirlendiğini ifade etti.

İyi Gözlemci Olun

Rapunzel sendromuna yakalanmış olan kişilerde, saç yeme hastalığına bağlı olarak bağırsaklarda bu rahatsızlığın görüldüğünü vurgulayan Güngör, hastayı hemen ameliyata aldıklarını söyledi. Bu sendromdaki vakaların yüzde 40'ının 10 yaşından küçük çocukların oluşturduğuna dikkatleri çeken Güngör, ebeveynleri bu konuda iyi gözlemci olmaları ile alakalı uyarıda bulundu.

Operasyona katılmış olan genel cerrahi uzmanı Op. Dr. Umut Faydacı ise hastanın midesinin tamamen dolu olduğunu, 20 santimetre uzunluğunda, 13 santimetre genişliğindeki kıl yumağının 600 gram ağırlığında geldiğini ifade etti.

Faydacı, sağlık durumu iyi olan hastanın taburcu edildiğini belirtti.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.