Dimsiad'tan Dolandırıcılara Karşı Uyarı

Dimsiad'tan Dolandırıcılara Karşı Uyarı

Dimsiad (Denizli İnşaat Malzemesi Satıcıları İŞ Adamları Derneği) Başkan Yardımcısı  Durmuş Vargel, farklı sistem geliştiren dolandırıcıların hedefinde olan inşaat malzemesi satıcılarını uyardı.

A+A-

Başkan Yardımcısı Vargel konu ile alakalı şöyle konuştu:

Dimsiad (Denizli İnşaat Malzemesi Satıcıları İŞ Adamları Derneği) Başkan Yardımcısı  Durmuş Vargel; ‘’Farklı sistem geliştiren dolandırıcıların hedefinde olan inşaat malzemesi satıcılarının dikkat etmesi gereken bazı hususlara dikkat çekmek istiyorum.

İşlem mail order sistemi üzerinden yapılmaktadır. Telefonla iş yeri aranıyor, bazı bahaneler uydurarak kredi kartı şifresiz işlem yapılması isteniyor. Akşama uğrar fatura ile birlikte mail order formunu imzalarım, nakliye gönderdim şu malzemeleri gönderin’’ diyerek kredi kartı üzerinden işlem yapıldıktan sonra mal teslim ediliyor. İrsaliye ve faturanızı da kesiyorsunuz. Daha sonra dolandırıcı kişi bu alışveriş bana ait değil diyerek kart sahibi bankaya dilekçe veriyor ve işlemi iptal ettiriyor.

Dikkatli Olun

Kredi kartı mail order sistemi işleminde şifre ve ıslak imzalı kimlik fotokopisi ile yapılmadığı süre içerisinde kart sahibi 90 gün içinde yapılan işlemi bankaya itiraz ederek iptal ettirme hakkına sahip. Son günlerde bu şekilde dolandırma yöntemi ile birçok farklı sektörlerde de mağduriyet var. Bu duruma Dimsiad olarak dikkat çekmek ve üyelerimizle birlikte farklı sektördeki arkadaşlarımızı bilgilendirmek istiyoruz’’ dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.