Din Adamları PAÜ'de Toplandı

Din Adamları PAÜ'de Toplandı

Denizli İl Müftülüğü, ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’ etkinlikleri kapsamında PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde “Denizli’mizde Milli Mücadele Ruhunu Başlatan Müftü Ahmet Hulusi Efendi" temalı konferans yapıldı.

A+A-


İstiklal Marşı’nın okunması ile başlamış olan program Bayramyeri Camii Müezzin Kayyımı Avni Değirmenci'nin Kur'an-ı Kerim tilaveti ile sürdü.

Programın açılış konuşmasında bulunan İl Müftüsü Mehmet Aşık, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın, 1986 senesinde ilk defa 1-7 Ekim tarihleri arasını Camiler Haftası olarak ilan ettiğini, 2003’de ise Camiler Haftası'na ‘Din Görevlileri’ de ilave edilerek isminin ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’ olarak değiştirildiğini, başkanlığın rehberliğinde bu haftada farkındalık oluşturacak değişik etkinlerin yapıldığını, Denizlili Prof. Dr. Ali Sarıkoyuncu’nun da din adamlarının Milli Mücadele’de üstlendiği tarihi görevler ile alakalı konferans vereceğini ve bu vesile ile programa katılmış olan tüm katılımcılara can-ı gönülden teşekkür ettiğini ifade etti.

Din görevlilerinin yapmış olduğu işin çok mühim ve mesuliyetli olduğunu unutmadan görev yapması gerektiğini belirten Müftü Aşık, mihrap, minber ve kürsünün "Peygamber Emaneti" olduğunu söyleyerek, din gönüllerinin yapmış olduğu “Peygamber Mesleği” icra etmenin şuurunda olması gerektiğini belirtti.

Programda Diyanet İşleri Başkanlığı’nın hazırlamış olduğu “Camiler ve Din Hizmetine Adanmış Ömürler” isimli sinevizyon gösterimi de gerçekleştirildi.

Türk Milletinin Milli Mücadele’de, varlığını ve bağımsızlığını korumak amacı ile maddi-manevi tüm İmkanlarını seferber ettiği bir dönemde din adamlarının büyük bir rol oynadığdan bahseden sözlerine şöyle devam etti:


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.