Dış Ticaret İstatistikleri Açıklandı

Dış Ticaret İstatistikleri Açıklandı

TÜİK 2018 senesi, Eylül ayı Dış Ticaret İstatistiklerini açıklandı. Bu çerçevede Türkiye İstatistik Kurumu Denizli Bölge Müdürü Ali İhsan YÜCEDAĞ’ın verdiği bilgilere göre Denizli’de;

A+A-

İhracat yüzde 26.1 arttı, ithalat yüzde 28.6 azaldı

TÜİK’le Ticaret Bakanlığı ortaklığıyla meydana getirilen geçici dış ticaret verilerine göre; ihracat 2018 senesinin Eylül ayında, 2017’nin aynı ayına göre yüzde 26.1 artıp 264 milyon 607 bin dolar, ithalat ise yüzde 28,6 azalıp 123 milyon 924 bin dolar oldu.

Eylül ayında Denizli bu değerler ile Türkiye çapında en fazla ihracatın yapıldığı 8. Şehir olurken ithalatta da 11. Sıraya geldi.

En fazla ihracat yapılan ülke İngiltere oldu

Denizli’den, 2018 senesinde Eylül ayında en fazla ihracat yapılmış olan İngiltere oldu. Bu ülkeye 39 milyon 398 bin dolarlık ihracat yapıldı.

En fazla ithalat yapılan ülke Rusya Federasyonu oldu

Denizli iline 2018 senesi Eylül ayında en fazla ithalat yapmış olan ülke Rusya Federasyonu oldu. Bu ülkeden yapılmış olan ithalat 39 milyon 432 bin dolar oldu.

En çok ihracatı yapılmış olan fasıl “Dokunabilir maddelerden hazır eşya; takımlar, kullanılmış giyim ve dokunmuş diğer eşya; paçavralar” oldu

En çok ithalatı yapılan fasıl “Bakır ve bakırdan eşya” oldu

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.