Diyarbakır ve Şırnak'ta 3 Şehit

Diyarbakır ve Şırnak'ta 3 Şehit

A+A-

Diyarbakır'ın 6 mahallesinde sokağa çıkma yasağı süren merkez Sur İlçesi'nde güvenlik güçleriyle PKK'lı teröristler arasında bugün çıkan çatışmada, keskin nişancı tüfeği Kanas ile vurulan 1 polis memuru şehit oldu; 1 polis memuru da yaralandı. Öte yandan Şırnak Cizre'deki saldırıda da 2 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı

ŞIRNAK'TA 2 ŞEHİT

Şırnak Cizre'de askerlerin bulunduğu sivil araca düzenlenen saldırıda 2 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı 

DİYARBAKIR'DA 1 ŞEHİT

ŞEHİT POLİSİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU


Diyarbakır'ın Sur İlçesi’nde silahlı saldırıda ağrı yaralanıp kaldırıldığı Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde doktorların tüm çabasına karşın şehit olan polis memurunun 24 yaşındaki Mustafa Katırcı olduğu açıklandı.

Diyarbakır'da geçen cumartesi günü Baro Başkanı Tahir Elçi'nin başından vurularak öldüğü, 2 polisin şehit edildiği merkez Sur İlçesi'nde Kaymakamlık tarafından 2 Aralık Çarşamba günü Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve Savaş Mahalleleri ile Gazi Caddesi'nde saat 05.00'den itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Bölgede 3 Aralık perşembe günü saat 16.30'dan itibaren de Dağkapı Meydanı'nda sokağa çıkma yasağı getirildi.

Sur'da PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonlarda bugüne kadar aralarında Dağkapı Meydanı'nda polise düzenlediği silahlı saldırıda öldürülen Güler Eroğlu'nun da bulunduğu 4 kişi öldürüldü.

Hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için polis ve jandarma özel harekat timlerinin ortaklaşa operasyonları devam ediyor. Dün 4 polisin yaralandığı Sur'da bugün de güvenlik güçleriyle PKK'lı teröristler arasında çatışmalar sürdü. Kurşunlu Camii çevresindeki çatışmalarda Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru, PKK'lı teröristler tarafından keskin nişancı tüfeği Kanas ile göğsünden vurularak ağır yaralandı. Ambulansla Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan polis memuru doktorların çabalarına rağmen şehit oldu. Çatışmalarda ayağından yaralanan diğer polis memurunun tedavisi ise sürüyor.

Sur'un sokağa çıkma yasağı bulunmayan bölgelerinde ise polis kurulan arama noktalarında kontrollerini sıkı şekilde sürdürüyor. Kontrol noktalarının bulunduğu bölgelerde ambulanslar da hazır bekletiliyor. Sur'dan yer yer ise silah ve patlama sesleri duyuluyor

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.