Diyarbakır'dan Acı Haber 1 Şehit, 3 Yaralı!

Diyarbakır'dan Acı Haber 1 Şehit, 3 Yaralı!

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde görev dönüşündeki askere bombalı saldırı düzenlendi, saldırıda ilk belirlemelere göre 1 asker şehit oldu, 3 asker ise yaralandı

A+A-

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde görev dönüşündeki askere bombalı saldırı düzenlendi, saldırıda ilk belirlemelere göre 1 asker şehit oldu, 3 asker ise yaralandı.


BOMBALI SALDIRI


Edinilen bilgiye göre, Kulp-Muş karayolu üzerinde bulunan Hidro Elektrik Santrali (HES) Barajı güvenliğini sağlayan askeri timsabah erken saatlerde görev değişimi için geri dönerken, teröristler tarafından bombalı saldırıya uğradı.


1 ASKER ŞEHİT DÜŞTÜ


Saldırıda 1 asker şehit oldu, 3 asker yaralandı. Bölgeye giden takviye güçler kaçan teröristlerin yakalanması için operasyon başlatırken, şehit ve yaralı askerlerin hastaneye kaldırıldığı belirtildi.


KİMLİĞİ BELLİ OLDU


Düzenlenen bombalı ve uzun namlulu silahlı saldırıda şehit düşen askerin Kırşehirnüfusuna kayıtlı Uzman Çavuş Mehmet Kara olduğu belirtildi.


GENELKURMAY AÇIKLAMA YAPTI


Genelkurmay Başkanlığı, Diyarbakır'ın Kulp İlçesi yakınlarında şehit olan askerin uzman çavuş olduğunu, bölgede karadan ve havadan operasyonun sürdürüldüğünü açıkladı. Bu konuda yapılan açıklamada şöyle denildi:


"23 Ağustos 2015 saat 05.50'de Bölücü Terör Örgütü mensubu bir grup terörist tarafından,  Diyarbakır ili  Kulp ilçesi Panak köyü bölgesinde HES barajı emniyetini sağlayan unsurlarımıza, roketatar ve uzun namlulu silahlar ile saldırıda bulunulmuştur. Yapılan silahlı saldırıya anında karşılık verilmiş, çıkan çatışmada kahraman bir uzman çavuşumuz şehit olmuş, kahraman üç personelimiz yaralanmış, yaralılar derhal helikopter ile hastaneye tahliye edilmişlerdir.


KARA VE HAVADAN OPERASYON SÜRÜYOR


Bölgeye taarruz helikopter kolu, insanlı keşif uçağı, karadan ve havadan takviye birlikler sevk edilmiş olup teröristlerin etkisiz hale getirilmesi maksadıyla karadan ve havadan operasyonlara devam edilmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur ve alçakça gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybeden kahraman şehidimize Allah'tan rahmet, değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milleti'ne başsağlığı ve sabır, saldırıda yaralanan Kahraman Personelimize acil şifalar temenni ediyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.