Doğa Yürüyüşünde Şoke Eden Manzara

Doğa Yürüyüşünde Şoke Eden Manzara

Denizli Akdağ'da doğa yürüyüşüne katılan vatandaşlar, karşılarına çıkan geyik ölüsü ile büyük üzüntü yaşadı. Geyiğin neden öldüğü bilinmezken vatandaşlar yetkilileri göreve çağırdı.

A+A-

Hafta sonu AKİDAK tarafından düzenlenen geleneksel Tokalı Kanyon yürüyüşüne katılan doğaseverler kanyon girişinde gördükleri manzara karşısında ne yapacaklarını bilemedi.

Kanyon girişinde karşılaştıkları kızıl geyik ölüsü ile ne yapacaklarını bilmeyen doğaseverler sorumluların bir an önce bulunmasını istedi. Geçen yıl aynı bölgeye yakın yerde 3 geyiğin ölüsünün bulduklarını belirten doğaseverler “birileri bu dönemlerde burada geyik avlıyor. Karşılaştığımız geyik üzerinde saçma yaralarına benzer yaralar var ama kesin ölüm nedeni bilmiyoruz. Geyik 8 ile 10 saat arasında ölmüş olabilir. Vücudunun bazı yerlerinde yara izleri var. Eğer bu hayvanlar kaçak avcılar tarafından öldürülüyorsa bir an önce sorumlular bulunmalı. Bu geyikler koruma altında kimler avlanma yapıyorsa ortaya çıkarılmalı” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

67736254_10157329313511168_4019776492098551808_n.jpg

Çivril Akdağ İzcilik ve Doğa Sporları Kulübü (AKİDAK) tarafından her yıl düzenlenen Tokalı Kanyon doğa yürüyüşü hafta sonu gerçekleştirildi. Uşak Afyonkarahisar Denizli ve Çivril’den çok sayıda doğaseverin katıldığı yürüyüşte katılımcılar yaklaşık 20 kilometrelik zorlu kanyonu 8 saatte tamamladı.

Kaynak: Yeşil Çivril Gazetesi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.