Doğduğu  Toprakların Türkülerine Can Verecek

Doğduğu Toprakların Türkülerine Can Verecek

Türk Halk Müziği sanatçısı Adnan Koparan, doğup büyüdüğü Denizli'nin Çal ilçesinde yöre halkı tarafından dillendirilen ancak kayıtlara geçmeyen türküleri derlemeye başladı.

A+A-

Koparan, "Şu ana adar 14 anonim türkü sözü derledik. Türküleri bilen insanlarımızın görüntülerini çektik, türkü sözlerini notaya döküp, Çal Türküleri Albümü'nü çıkaracağız" dedi.

Türk Halk Müziği sanatçısı Adnan Koparan, bir süre önce Çal Belediye Başkanı MHP'li Fethi Akcan ile temasa geçerek, ilçenin anonim olan ve yöre halkı tarafından bilinen oyun havası, türkü ve zeybeklerin kayda geçmesi için çalışma başlattı. Çal Belediyesi tarafından desteklenen proje kapsamında Çal'a bağlı 34 köyde yaşlılar ile bire bir görüşmeler yapan Koparan şunları söyledi:


"TRT repertuvarına girmiş sekiz Çal türküsü var. Bir de yöre halkı tarafından bilinen ancak hiçbir yerde kayıtlara geçmemiş türkülerimiz mevcut. Unutulmaya yüz tutmuş olan bu türkülerimizi kayıt altına alıp, gelecek nesillere aktarmak için çalışma başlattık. Şu ana kadar 14 türküyü derledim. Türkülerin sözlerini notalara dökeceğim ve çalışma bittiğinde Çal Türküleri Albümü çıkaracağım. Aynı zamanda bu türküler, TRT repertuvarına da kazandırılacak." 

Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan da, "Sanatçı Adnan Koparan'ın yaptığı ve bizim de desteklediğimiz çalışma önemli. Bizlerin dedelerimiz ve ninelerimizden duyduğumuz ancak yeni neslin bilmediği Çal türkülerinin derlenmesi folklörümüz ve kültürümüz adına çok önemli çalışma olacak" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.