Doğu Türkistan'ın Kara Günü: 1 Ekim

Doğu Türkistan'ın Kara Günü: 1 Ekim

Doğu Türkistan'ın en kara günü 1 Ekim'de Zalim Çin'in işgali başladı ve 71 senedir bu işgal devam ediyor.

A+A-

1 Ekim ve Doğu Türkistan… Bugün 1 Ekim. Bakın tarih boyunca 1 Ekim ve Ekim aylarında Doğu Türkistanlı kardeşlerimize hangi işkenceler yapılmış. 

1 Ekim Çin Halk Cumhuriyetinin 1949 yılında resmen kurulması ve Doğu Türkistan’da Komünizmin resmen ilan edilmesi.

1 Ekim 1955 Çin Halk Cumhuriyeti Komünist rejimi tarafından Doğu Türkistan isminin yasaklanarak resmen  bölgeye Xin Jiang Sincang Vey Vu Er Zi Ziçu Uygur Özerk Bölgesi adı verildi.

1 Ekim 2003 Doğu Türkistan’da Çinliler tarafından 100 günlük sert vuruş darbesiyle binlerce müslüman şehit edildi.

16 Ekim 1964 Çinliler tarafından Doğu Türkistan’da ilk atom bombası denenerek binlerce kardeşimiz şehit binlercesi hala sakat olan bir nesil yaratıldı.

23 Ekim 1969 Doğu Türkistan’da binlerce yıl kullandığımız Arap alfabesi yasaklanarak Kril alfabesine geçilmiştir. Amaç nesillerin birbirlerini anlamaması.

Kızıl Çin hükümeti 1949 yılında Mao önderliğinde Doğu Türkistan’ı resmen istila ederek ata diyarı toprakları üst ederek kendi ideolojisi olan Komünist dikta rejimini inşa etti ve kardeşlerimiz 71 senedir zulüm altındalar.

Seyit Tümtürk'ten Çağrı

Doğu Türkistan Milli Meclis başkanı sayın Seyit Tümtürk 1 Ekim Doğu Türkistan’ın işgalinin 71 yıldönümü dolayısıyla bütün Doğu Türkistan teşkilatlarına çağrıda bulunarak Doğu Türkistan için birlik zamanı olduğunu ifade etmiş , yemekli bir istişare toplantı düzenleyerek tüm teşkilatlarımıza şu şekilde seslenmiştir.

Çin işgalindeki aziz yurdumuz Doğu Türkistan'daki kardeşlerimizin durumu soy kırımı durumuna gelmiştir. Muhaceretteki Doğu Türkistanlı kardeşlerimizin birlik zamanıdır. Ülkemizde Doğu Türkistanlı teşkilatlarının yakın koordinasyon içerisinde çalışmasının,hizipleşmeleri sonlandırarak ortak noktamız olan Doğu Türkistan davasında buluşulmasının belirli aralıklarda  istişare toplantılarının sürdürülmesinin vakti gelmiştir.

Bu eğilim,01 Ekim 2020 de vereceğimiz mesajla başlayacaktır. Bütün teşkilatlarımız  bizim kardeşimizdir.Hiç birisinin bize mesafesi yoktur. Hepsi aynı eşit yakınlıktadır. İnşallah bu toplantımızla vereceğimiz mesajla hem Türkiye Cumhuriyeti'nin Ali menfaatleri, hem Doğu Türkistanlıların bekası ve geleceği ,hem de Çin işgalcilerine  karşı anlamlı bir mesaj verilecektir. Sizleride aramızda görmekten onur ve mutluluk duyarız. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.