Doğu'da İhanet,Batı'da da Gaflet!..

Doğu'da İhanet,Batı'da da Gaflet!..

Devlet Bankasının Fethiye şubesine Fethiye'nin Yunancası olan Meğri adını vermesi ilçede infiale yol açtı.

A+A-

Adını ilk havacı Şehit pilotumuz Fethi Beyden alan Muğla'nın Fethiye ilçesinde bir devlet bankası Fethiye'nin Yunanca da ki adı olan Meğri'yi Fethiye  Şubesine isim olarak vermesi duyarlı vatandaşların dikkatinden kaçmadı. Bir çok Fethiyelinin tepki gösterdiği bu ismin bir an önce değiştirilmesi gerektiğini dile getirdiler. Büyük öfke duyan Fethiyeliler bu devlet bankasının bu yaptığı affedilir gibi değil. Doğu'da ihanet, Batı da gaflet var.

BU YUNAN SEVİCİLİĞİDİR...

Bu Yunan seviciliğinin derhal sona ermesini istiyoruz diyen vatandaşlar. Meğri'nin yerine Fethi Bey şubesi olarak değiştirilmesini acilen bekliyoruz dediler. Bu Devlet Bankasının yaptığı resmen bir skandaldır hatta ihanettir. Bu isin kısa sürede değişmezse bir çok esnaf bu banka ile bütün ilişkilerimizi keseceğiz ve suç duyurusunda bulunacağız dediler.İlçeye gelen 3 - 5 Yunanlı turiste şirin görünmek için yapıldıysa gaflet, eğer bilerek bu isim konulduysa kesinlikle art niyet vardır ve ihanettir,denildi

ÇAVUŞOĞLU SOSYAL MEDYA HESABINDAN ÇOK SERT TEPKİ GÖSTERDİ...

Yurt çapında inşaat işleri ile faaliyet gösteren iş insanı İnşaat mühendisi Gültekin ÇAVUŞOĞLU Sosyal medya hesabından çok sert tepki gösterdi.Çavuşoğlu gazetemize yaptığı açıklamada '' Bu nasıl bir zihniyettir ki, adını havacı şehidimiz Fethi Bey'den alan Fethiyemize böyle bir isim reva görülüyor ? Bu affedilemez, kime ne mesajı veriyorsunuz. Bu kesinlikle art niyetli ve sinsi bir harekettir. Bunun derhal düzeltilip Fethiyelilerden ve Türk Milletinden özür dilenmelidir,dedi.

Çavuşoğlu'nun sosyal medya hesabından paylaştığı not...

FETHİYE'DE caddede yürürken hayretler içinde kaldım,bir an kendimi Atina sokaklarında zannettim.Bir bankanın Fethiye şubesinin ismi MEĞRİ..O Fethiye'ki,ismini ilk havacı şehidimiz FETHİ beyden almış,o isimle onurlanmış,muhteşem güzellikleriyle bir ilçemiz..! Meğri Fethiye'nin Yunanca adı,bu ismi verenler,hem Yunan'ı ve hemde Türkiye'ye kin kusan,Diyarbakır'da Megri,Megri çığlıkları atanlarıda,mutlu etmiş olmuyormu..Üstelik bu gaflete imza atanda bir devlet bankası..oldu olacak yeni açılacak şubelerde İstanbul'u Kostantinapolis,Erzurum'u Garin,Van'ıda Vaspuragan yapalım..olurmu olur..bizde bu gaflet devam ederse, her şey olur...!
Tek kelimeyle yazıklar olsun...!

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.