Dokuz Üniversite Antik Kentte Buluştu

Dokuz Üniversite Antik Kentte Buluştu

Ege, Marmara ve İç Anadolu bölgelerinden 9 üniversitedeki arkeoloji bölümü mezunu 306 öğrenci Antik Kentte kep attı.

A+A-

UNESCO dünya mirasında geçici listesinde olan Laodikya Antik Kenti'nde kep atma töreni yapıldı. Öğrenciler, diploma sevincini binlerce senelik antik kentte kep fırlatıp kutladılar.

Ege, Marmara ve İç Anadolu bölgelerinde bulunan 14 üniversitenin işbirliği amacı ile kurduğu ADIM Üniversiteleri'nden olan Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, Denizli Pamukkale Üniversitesi, Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ve Uşak Üniversitesi'nden mezun 306 arkeoloji bölümü öğrencisi için Laodikya Antik Kenti'nde tören yaptı. Törene, Denizli Valisi Hasan Karahan ile üniversitelerin rektörleri ve öğrencilerin aileleri katılımda bulundu.

500 SENE İŞ GARANTİSİ

Törende konuşma yapan Vali Hasan Karahan, Denizli ilinde 19 antik kent olduğunu ifade ederek, kendilerinin bunların hepsini ayağa kaldırma güçlerinin olmadığını, bunların kazılması ve ayağa kaldırılması için 500 sene gerekeceği, yani öğrencilerin 500 sene iş garantili mesleklerinin olduğunu, mesleklerinin gelişmesi için gayret göstermeleri gerektiğini ve bunun hem ülkeye hem de bilim dünyasına güzel katkılarının olacağını söyledi.

YURTDIŞINA BAĞLANTI

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan ise Türkiye'nin antik kentleri ile adeta bir açık hava müzesi olduğunu vurgulayarak, Türkiye'de arkeoloji bölümünde okumanın bir ayrıcalık olduğunu, bu alana yurt dışından öğrencilerin gelmesini sağlamamız gerektiğini, hedefin bu olması gerektiğini, ücret karşılığında burada arkeolojik kazıların nasıl yapıldığını, yurt dışındaki öğrencilere, arkeologlara gösterir hale getirilmesi gerektiğini ve Denizli'deki arkeoloji alanlarının İtalya'daki arkeoloji alanlarından daha fazla olduğunu söyledi.

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ ise, Laodikya Antik Kenti'nin, Anadolu'nun en büyük antik kentlerinden bir tanesi olduğunu ifade ederek, Pamukkale Üniversitesi Arkeoloji Bölümünün 5 önemli kazıyı yürüttüğünü, üniversitenin Arkeoloji Bölümünün, geçen zamanda birçok antik yapıyı ayağa kaldırdığını ve Anadolu coğrafyasında varlık gösteren eski medeniyetler ile alakalı önemli eser ve bilgileri tarih araştırmalarının hizmetine sunduğunu belirtti.

Törende konuşmalardan sonra mezuniyet belgeleri verildi. Protokol üyeleri, öğrencilere mezuniyet belgelerini verdiler. Diplomalarını alan 306 öğrenci, mezuniyetlerini binlerce senelik antik kentin dev sütunları arasında keplerini havaya fırlatıp kutladılar.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.