Dolandırıcıları Denizli Emniyeti Yakaladı

Dolandırıcıları Denizli Emniyeti Yakaladı

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile Denizli'de son 1 haftada gerçekleşen kaçakçılık ve Organize Suçlarda çok sayıda şüpheliye işlem yapıldı. 

A+A-

Denizli Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından 25.10.2021-31.10.2021 tarihleri arasında yapılan çalışmalar neticesinde,

Denizli genelinde “Tütün ve Tütün Mamulleri ve Emtia Kaçakçılığı ” ile her türlü kaçakçılığın önlenmesi amacıyla gerçekleştirilen (2) ayrı operasyonda, (3) şüpheli şahıs yakalanmıştır. Yakalanan şüpheliler hakkında “5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu” kapsamında “Tütün ve Tütün Mamulleri ve Emtia Kaçakçılığı ” suçlarından adli makamlarca işlem yapıldı.

Yapılan operasyon ve aramalarda; 

-2.420 adet içi tütünle doldurulmuş kaçak makaron, 
-5.516 Adet Cinsel İçerikli Ürün/İlaç ele geçirildi.

Denizli genelinde “Akaryakıt Kaçakçılığı” suçlarının önlenmesine yönelik gerçekleştirilen operasyonda, durumundan şüphelenilerek takibe alınarak durdurulan tanker yüklü araçta yapılan aramalarda, yasal olmayan yollardan toplanarak depolanan madeni yağ ve atık olduğu anlaşılan 16.400 litre karışımlı akaryakıt ele geçirilmiştir. Olayla ilgili olarak yakalanan (2) şüpheli şahıslar hakkında “5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu” kapsamında “Akaryakıt Kaçakçılığı” suçundan adli makamlarca işlem yapılmıştır.

Kaçakçılık konuları ile her türlü kaçakçılığın önlenmesi amacıyla gerçekleştirilen operasyonlar esnasında yapılan aramalarda, (1) adet ruhsatsız tabanca,(1) adet ruhsatsız av tüfeği,(1) adet ruhsatsız pompalı tüfek,(1) adet kılıç ve (6) adet fişek ele geçirilmiştir. Olaylarla  ilgili (2) şüpheli şahıs hakkında “6136 Sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler” kanunu kapsamında adli makamlarca işlem yapılmıştır.

Denizli genelinde kaçakçılık konuları ile ilgili olarak hakkında yakalama emri bulunan ve aranan şüpheli şahısların yakalanmasına yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında;

 “Kişinin Kendisini Kamu Görevlisi veya Banka, Sigorta, Kredi Kurumlarının Çalışanı Olarak Tanıtması Suretiyle Dolandırıcılık” suçundan iki ayrı dosyadan hakkında toplam 7 yıl kesinleşmiş cezası bulunan (1) şahıs yakalanmış, çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanmıştır.

- “Parada Sahtecilik” ve “Trafik Güvenliğini Tehlikeye Sokmak” suçlarından toplam 1 yıl 10 ay 7 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan (1) şahıs yakalanmış, çıkartıldığı adli makamlarca tutuklanmıştır.

- “Nitelikli Dolandırıcılık” suçundan 2 yıl 6 ay gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan (1) şahıs yakalanmış, çıkartıldığı adli makamlarca tutuklanmıştır.

- “Vergi Usul Kanununa Muhalefet” suçundan 3 yıl 4 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan (1) şahıs yakalanmış, çıkartıldığı adli makamlarca tutuklanmıştır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.