Dolandırıcıların Hedefinde Çiftçiler Var

Dolandırıcıların Hedefinde Çiftçiler Var

Son zamanlarda artan dolandırıcılık olaylarına karşı mahalle muhtarları aracılığıyla arazi sahiplerini uyaran jandarma ekipleri vatandaşlardan dolandırıcılar konusunda dikkatli olmalarını istedi.

A+A-

Yetkililerden alınan bilgiye göre çevre ilçelerde arazi sahiplerini, arsalarının üzerine baz istasyonu kurma ve yüksek gelir etme vaadiyle dolandırmaya çalışan bir şebeke olduğu bilgisine ulaşıldı. Uşak’ın Sivaslı ilçesi Ağaçbeyli köyünde geçtiğimiz hafta bazı vatandaşların arazilerinin üzerine baz istasyonu kurulacağı vaadiyle dolandırıldığı bilgisine ulaşan Çivril Jandarma komutanlığı ekipleri muhtar ve vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Türk Telekom Adıyla Yapıyorlar

Yapılan uyarıda “Son günlerde özellikle kırsal mahallelerimizde yaşayan vatandaşlarımız Türk Telekom adı kullanılarak dolandırılmak istenildiği görülmektedir. Kendini kurum yetkilisi olarak tanıtan bazı şahıslar vatandaşlardan arazilerinin tapusu ve nakit para talep etmektedir. Bu tür olaylarla karşılaşıldığında mutlaka güvenlik güçlerine haber veriniz. Bu tür olaylarla hiç vakit kaybetmeden 112 acil çağrı merkezini veya 155 polis ve 156 jandarma imdat hatlarını arayınız." ifadelerine yer verildi.

Baz İstasyonu Kuracağız

Ağaçbeyli’de yaşanan olayda köye gelerek Türk Telekom adına bazı noktalarda baz istasyonu kurulacağını söyleyen ve üzerlerinde Türk Telekom iş yeleği olan bazı şahıslar vatandaşlardan arazilerinin tapularını ve noterden anlaşma yapılabilmesi için bir miktar para talep etti. Arazisini sözde Türk Telekom yetkililerine kiraya vermek isteyen bir vatandaş daha sonra arazisinin bu kadar gelir getirmeyeceği kanaatine vararak jandarmaya başvurdu. Sivaslı Jandarma ekipleri bölgede çalışma başlatırken çevre ilçelerde de dolandırıcılara karşı uyarılarda bulundu.   

Kaynak: Yeşil Çivril Haber
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.