Dolar ve Euro Rekor Tazeledi

Dolar ve Euro Rekor Tazeledi

Dolar ve Euro'daki yükseliş sürüyor. Dolar ve Euro kuru bir defa daha rekor tazeledi.

A+A-

Dolar kuru 7,48 lira seviyesinden işlem görürken, euro ise 8,88 liraya yükseldi.

Küresel piyasalarda dolarda güçlü bir görünüm olmamasına karşın dolar/TL bugün de tarihi rekorunu yeniledi ve 7.4717'nin üzerine çıktı. Euro/TL de 8.84'ü aşarak tarihi zirvesini yeniledi. Geçen hafta enflasyon verisinin ardından yüksek enflasyon ortamında TL getirisinin yeterliliği daha da fazla sorgulanmaya başlandı. Piyasalarda bugün açıklanacak önemli bir veri bulunmuyor.

Endişe Kaynağı

Bu endişelerin döviz ve altın cinsi varlıklara yeni bir yönelim ve dolar/TL’de yeni bir baskı unsuru oluşturup oluşturmayacağı piyasalar tarafından ana endişe kaynağı olarak izleniyor. TCMB’nin her ne kadar %10.15 etrafında sıkılaştırmayı durdursa da mevduat getirilerinin yüksek montanlı işlemlerde %13’lere kadar ulaşması şimdilik lokalllerin yeni bir döviz yönelimine gitmesinin önüne geçiyor.

TCMB’nin piyasaya sağladığı ağırlıklı ortalama fonlama maliyeti 16 Temmuz’da politika faizinin 90 baz puan altına yani %7.34’e kadar gerilemişti. TCMB sıkılaştırma adımlarıyla fonlama maliyetini geçen hafta itibarıyla %10.16’ya kadar yükseltti. Ancak yükseliş geçen hafta itibarıyla son buldu. Fonlama maliyetindeki günde 1 baz puan ile oldukça sınırlı düşüşler oldu. Piyasa fonlamanın yeni karar olmaksızın %10-10.50 bandında kalması bekleniyor. Dün itibarıyla ortalama fonlama maliyeti de %10.16 seviyesinde.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.