Dolkun İsa’nın Vatanı Olarak Gördüğü Türkiye’ye Girişi Neden Yasak?

Dolkun İsa’nın Vatanı Olarak Gördüğü Türkiye’ye Girişi Neden Yasak?

İşgalci Çin zulmünden kaçan Uygur Türklerini BM gibi uluslararası kuruluşlarda temsil eden Dünya Uygur Kongresi Başkanı Dolkun İsa çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

A+A-

Doğu Türkistan'daki Uygur Türkü kardeşlerimize türlü zalimlikler yapan Komünist Çin rejimi tarafından Rabia Kadir gibi terörist ilan edilen Dünya Uygur Kongresi Başkanı Dolkun İsa önemli açıklamalarda bulundu.

Kendisi de Çin hükümeti tarafından terörist ilan edilen ve bu yüzden Türkiye'ye girişi Rabia Kadir gibi yasak olan Dolkun İsa, Çin’in Doğu Türkistan’daki soykırım politikasını ile alakalı önemli bilgiler verdi.

Medya Kuruluşlarına Yardım

Çin’in Doğu Türkistan’da uyguladığı soykırımı örtbas etmek için dünyada ve Türkiye’de medya organları satın alma ya da para vererek yayın yaptırma yolunu tercih ettiğini söyleyen Dolkun İsa “Yılda 15 milyar doları medya ile propaganda yapmak için harcıyor” ifadelerini kullanıyor…

Doğu Türkistan’da Çin yönetiminin takibinden kaçarak Pekin’e yerleşen ancak burada da baskılara dayanamayıp Türkiye’ye gelen İsa’nın hayatı hikayesi ise, on binlerce Uygur Türkü’nün yaşadıklarını adeta özetliyor. 

Türkiye’ye geldikten sonra Çin yönetimi ailesini cezalandırma yolunu seçmiş. 26 yıldır görmediği anne ve babasının kamplarda öldüğünü 1 yıl sonra öğrenmiş. Mezarlarının yerini bile bilmiyor. Kardeşlerinin akıbetinden ise haberi yok.

Dolkun İsa’nın şimdilerde vatanı olarak gördüğü Türkiye’ye girişi yasak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum