Domates İhracat Yarışına Beyağaç'ta katıldı

Domates İhracat Yarışına Beyağaç'ta katıldı

Domates İhracat Yarışına Beyağaç'ta katıldı

A+A-

Denizli’nin Beyağaç ilçesinde tütüne alternatif olarak domates üretilmeye başlandı. Beyağaç Belediye Başkanı Mustafa Akçay, domates ihracatı ile ilgili çalışmalar yapıldığını, yakın zamanda Katar’a göndermeyi planladıklarını söyledi. Çal ve Çameli ilçeleri yurt dışına domates ihraç ediyordu. Bu ilçelere bir de Beyağaç eklenmiş oldu. 

Beyağaçlılar daha çok emekle daha az kazanç sağlayan tütün ekiminden vazgeçiyor. Beyağaç Belediyesi tütüne alternatif ürün çalışmaları kapsamında, örtü altı seracılığı yöntemiyle domates üretti. Konuyla ilgili bilgi veren Beyağaç Belediye Başkanı Mustafa Akçay, “Tütün ekimi yoğun emek istiyor. Çiftçilerimiz büyük emeklerle ektiği tütünden az kazanç sağlıyor. Bu nedenle biz de daha az emekle daha iyi kazanç sağlayacak alternatif sebze- meyve üretimine başladık. Bu kapsamda belediye olarak 35 dekarlık alanda örtü altı seracılık yöntemiyle domates yetiştirdik. Üretim danışmanının yönlendirilmesiyle ekimler yapılıyor.  Çiftçilerimiz domatesle daha az emekle daha çok kazanç sağlıyor” dedi.

“Katar’a ihraç etmeyi planlıyoruz”

Başkan Akçay, “Özellikle fedakar kadınlarımız tütün ekiminde gece gündüz çalışıyordu. Özellikle kadınlarımız domates ekiminden memnun. Bu çalışmalar kapsamında karpuz ekimini deniyoruz. Kışlık sebze ürünlerini de deneyeceğiz. Beyağaç Belediyesi olarak kurduğumuz seralarımızı, domates üretmek isteyen çiftçilerimize de tahsis edeceğiz” diye konuştu. 

“Sera ürünleri hormonlu değil”

Sera ürünleri konusunda vatandaşlarda hormonlu olduğu algısının yanlış olduğunu söyleyen Mustafa Akçay, “Sera ürünleri hormonlu değildir. İnsan sağlığını tehlikeye atacak ilaç ve gübre kullanılmamaktadır. Seracılık konusunda uzmanlardan destek alıyoruz” dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.