Don Tehlikesi Nöbet Tutturdu

Don Tehlikesi Nöbet Tutturdu

Nisan ayına rağmen kar yağışı ve don tehlikesi, ekmeğini topraktan kazananları zor durumda bıraktı. Uyanan meyve ağaçlarının dondan etkilenmemesi için çiftçiler sabaha kadar ateş yakıp nöbet tuttu.

A+A-

Denizli genelinde hava sıcaklığının aniden düşmesi, ardından gelen kar yağışı ve son olarak meteoroloji’nin don uyarı çiftçileri sabaha kadar nöbet tutturdu. Mericulukus.tv’nin aktardığına göre; özellikle yüksek rakımlı ilçelere yağan kar yağışı ve hava sıcaklığının düşmesi ile gelen don uyarısı ürünlerini tarlaya eken çiftçilerin ateş yakarak sabaha kadar ürünlerini ısıtmaya çalışmasına sahne oldu.

Soğuğu Kırmaya Çalıştılar
 
Çal İlçesinde geçen senelerde yaşanan don ve aşırı yağış, üzüm bağlarını ve ekili arazilere büyük hasar vermişti. Yeniden aynı şeylerin yaşanmaması adına çiftçiler bağ ve tarlalarında ateşler yakarak soğuğu kırmaya çalıştı. Tüm Baklan Ovasında bu manzara değişmedi. Gençler tarlada ateş nöbeti tutarken daha yaşlı olan çiftçiler ise sabaha kadar dua ederek gençlere destek verdi. Ateş Nöbetinin meteorolojinin uyarı yaptığı 24 Nisan’a kadar devam etmesi bekleniyor.
 
Kaynak: Mericulukus.tv

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.