DSİ'den Denizli'ye Müjde

DSİ'den Denizli'ye Müjde

Tarım ve Orman Bakanlığı, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünce Denizli’ye yapılan yatırım devam ediyor.

A+A-

Yapılan yatırımlarla Denizli’nin mümbit toprakları su ile buluşturuluyor, vatandaşlara içme ve kullanma suyu temin edilmeye ve derelerdeki taşkın riski azaltılmaya devam ediliyor.

DSİ’den konu ile alakalı son gelişmeler şöyle açıklandı:

DSİ olarak son yıllarda modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koyuyoruz. Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları,  üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlüyor.

Denizli ilimizde devam eden sulama yatırımlarımızın yanı sıra inşa ettiğimiz sanat yapıları ve köprüler ile de şehirlerimizi daha estetik hale getiriyoruz. Bu kapsamda Denizli’nin Sarayköy ilçesi Büyük Menderes Nehri üzerine inşa ettiğimiz köprü ile öncesinde sadece yayaların ulaşım sağladığı köprü artık araç trafiğine açılarak, daha güvenli hale getirilmiştir.

DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, Köprünün 84 metre uzunluğa, 12 metre genişliğinde, 4 açıklı olarak inşa edilmiştir. Vatandaşlarımıza hayırlı olmasını dilerim. Desteklerini esirgemeyen Başta Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Tarım ve Orman Bakanımız Dr. Sn. Bekir Pakdemirli’ye sonsuz şükranlarımızı sunarım.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum