DSO Karsu Konserini Ayağınıza Getiriyor

DSO Karsu Konserini Ayağınıza Getiriyor

Hollanda’da ikamet eden Türk asıllı şarkıcı, piyanist ve besteci Karsu Dönmez, bu akşam canlı konser verecek.

A+A-

Hollanda’da yaşayan Türk asıllı şarkıcı, piyanist ve besteci Karsu Dönmez, Perşembe akşamı saat 22:00’de (bu akşam) Denizli Sanayi Odası AB Bilgi Merkezi ve AB Türkiye Delegasyonu ortaklığıyla  Instagram hesabından canlı konser verecek.

Yedi yaşında piyanoyla tanışan Karsu’nun hikayesi, daha o 17 yaşındayken, ödüllü belgeselci Mercedes Stalenhoef’un ilgisini öylesine çekti ki, hayatı bir belgesele konu oldu. Çekimleri 5 yıl süren ve Hatay’ın Karsu Köyü’nden New York’a kadar Karsu’nun hayatının takip edildiği “Karsu: I Hide A Secret” belgeseli, Uluslararası IDFA belgesel festivalinde gösterime girdi ve daha sonra pek çok ülkenin festivallerinde gösterimi yapıldı. 2016’da Hollanda’nın en önemli müzik ödülü olan Edison – World/Jazz ödülünü kazandı ve böylece Avrupa caz sahnesindeki yerini sağlamlaştırdı. Üç kez New York’ta dünyanın en prestijli salonlarından Carnegie Hall’de konser verdi ve genç yaşına rağmen dünyanın birçok ülkesinde sahne aldı.

Konserde Karsu’nun izleyenlerine bir süprizi de olacak, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Sayın Christian Berger de yayına katılacak ve ikili sanatın zor zamanlarda insanları nasıl bir araya getirdiğini konuşacaklar.

Bu akşam gerçekleşecek canlı konseri @karsudonmez ‘in Instagram hesabından ve AB Türkiye Delegasyonunun Facebook & Periscope TV hesaplarından izleyebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.