DSO'da İş Sağlığı ve Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

DSO'da İş Sağlığı ve Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

“İş Sağlığı ve Güvenliğinde Yeni Döneme Hazırlık”bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

A+A-

Denizli AB Bilgi Merkezi tarafından organize edilen “İş Sağlığı ve Güvenliğinde Yeni Döneme Hazırlık” başlıklı bilgilendirme toplantısı 28 Nisan 2015 Salı günü Denizli Ticaret Odası Toplantı salonunda gerçekleştirildi. 23 Nisan 2015 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren ve İş Sağlığı ve Güvenliği mevzuatında değişiklik yapan 6645 sayılı Kanun ile getirilen değişikliklerin de ele alındığı bilgilendirme toplantısının açılış konuşmasını Denizli Sanayi Odası Genel Sekreteri Zeren Gerelioğlu yaptı.

 

Toplantıya konuşmacı olarak katılan İş Sağlığı ve Güvenliği Enstitüsü (İSGÜM) İzmir Bölge Müdürlüğü’nden Endüstri Mühendisi Hatice Tülay Alpman “İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü ve Bağlı Birimleri” hakkında bilgi verirken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı sitesinin aktif kullanımı hakkında da katılımcıları bilgilendirdi. Bazen ihtiyacımız olan bilgilerin çok yakınımızda olduğunu sadece nereye bakmamız gerektiğini belirten Alpman, gerek işverenlerin gerekse OSGB temsilcilerinin yararlanabileceği pratik bilgileri içeren bölümleri katılımcılara interaktif bir şekilde gösterdi.

 

İş Kazasında Hayatını Kaybedenlerin Çoğunun Kıdemi 1 Yılın Altında

 

Pamukkale Üniversitesi’nden Prof. Dr. Oğuz Karadeniz, toplantıda “İş Sağlığı ve Güvenliği Teşviklerinde Avrupa Birliği Modelleri" konulu bir sunum gerçekleştirdi. Avrupa ülkelerindeki iş sağlığı ve güvenliğine yönelik prim teşvikleri ve banka kredileri gibi destek modellerini anlatan Karadeniz, bu modellerin ülkemizde de uygulamaya geçmesini arzu ettiklerini belirtti. Karadeniz, ayrıca şirketler arası geçişlerin ciddi bir problem olduğunu, iş kazasında hayatını kaybedenlerin yarısından fazlasının kıdemi 1 yılın altında olanlar olduğunu belirtti. Soru cevap bölümünde de söz alan bir iş sağlığı ve güvenliği uzmanı, İsveç’te bir forklift sürücüsünün 6 ay eğitimden geçtiğini gördüklerini, Türkiye’de ise 8 saat eğitimin yeterli görüldüğünü belirtti. İş sağlığı ve güvenliği uzmanlarının da en büyük sıkıntısının firmalardaki işe giriş çıkış trafiğinin yoğunluğu olduğu dile getirildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.