DTO, Almanya’da iş kurmak isteyenlere rehber olacak

DTO, Almanya’da iş kurmak isteyenlere rehber olacak

Denizli Ticaret Odası (DTO) ile Türk-Alman Sanayi ve Ticaret Odası (TD-IHK) arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında Almanya'da iş kurmak isteyen...

A+A-

Denizli Ticaret Odası (DTO) ile Türk-Alman Sanayi ve Ticaret Odası (TD-IHK) arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında Almanya'da iş kurmak isteyen iş insanları DTO'ya gelip teşvik ve mevzuatlarla ilgili bilgiler alarak Almanya'daki yatırımlarına yön çizebilecek.

Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan ile Türk-Alman Sanayi ve Ticaret Odası Genel Sekreteri Okan Özoğlu, Türkiye Cumhuriyeti Frankfurt Başkonsolosu Erdem Tunçer'in katılımıyla TD-IHK Temsilcilik Ofisinin Kurulması ve İşletilmesi Protokolü'nü imzaladı. Protokole göre, DTO hizmet binasında TD-IHK Temsilcilik Ofisi açılacak; Almanya'da yatırım yapmak isteyenlere ücretsiz rehberlik hizmeti sağlanacak ve ayrıntılı bilgi verilecek. Konuyla ilgili açıklamasında protokolün önemine işaret eden Başkan Erdoğan, "Almanya'da yatırım yapmak isteyen firmalarımız, öncelikle odamızdan teşvik veya mevzuatlarla ilgili bilgi alabilecekler. Yatırım planlamalarını, Alman Türk Sanayi ve Ticaret Odası yetkililerimizin yönlendirmeleri sonrasında oluşturabilecekler. Bu arada Denizli'den bir firmamız da Türk-Alman Sanayi ve Ticaret Odası'na üye oldu. Bunu da önemsiyoruz; devamının gelmesini diliyoruz. Amacımız ticaretimizin artması ve ekonomimize katkı sağlamaktır. Hayırlı ve uğurlu olsun" dedi.

110 kişilik DTO heyeti, gurbetçi iş insanlarıyla buluştu

Denizli Ticaret Odası, Almanya'nın Frankfurt şehrindeki Uluslararası Ev Tekstili Fuarı Heimtextil 2024'e yönelik organizasyonu kapsamında, üyelerinden oluşan 110 kişilik bir heyeti, Türk-Alman Sanayi ve Ticaret Odası'nın (TD-IHK) ev sahipliğinde ağırladı. Kafile, TD-IHK'deki toplantıda, gurbetçi iş insanlarıyla bir araya geldi. Türkiye Cumhuriyeti Frankfurt Başkonsolosu Erdem Tunçer, Messe Frankfurt Yönetim Kurulundan Tüketim Malları ve Satış Kıdemli Başkan Yardımcısı Stephan Kurzawski ile TD-IHK Genel Sekreteri Okan Özoğlu, konuklarına yurt dışında iş kurma ve iş birliği sağlamayla ilgili ayrıntılı bilgiler verdi. Heyettekiler de merak ettikleri konularda uzman ve yetkili isimlere sorma imkanı yakaladı.

Başkan Erdoğan, sektör temsilcilerini yalnız bırakmadı

Başkan Erdoğan, Heimtextil Fuarı'nda stant açan üyelerini de yalnız bırakmadı; tek tek ziyaret ederek sektörleri, işleri ve fuarla ilgili düşüncelerini dinledi. Denizlili ihracatçı iş insanları ile çalışanlarına kolaylıklar ve başarılar diledi. Firmaların sahipleri ile yetkilileri de Başkan Erdoğan'a ilgi ve desteklerinden dolayı teşekkür etti. Başkan Erdoğan'a, DTO Meclis Başkanı Salih Sarıkaya ile DTO Yönetim Kurulu Üyesi Ali Taşevli eşlik etti. İş insanlarının sektörleriyle ilgili beklentilerini, görüşleri ile önerilerini ve taleplerini aldı.

IHA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.