DTO Başkanı Özer’den 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinliği

DTO Başkanı Özer’den 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinliği

Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer ve yönetim kurulu üyeleri 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Oda bayan personeli için bir etkinlik düzenledi.

A+A-

Etkinlikte konuşan Başkan Özer, “Kadınlarımızın, dünyada ve ülkemizde yaşamımızın her alanında önemli bir yer edinmesinin temeli tarihimize dayanmaktadır. 1923 yılında Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ‘Kadınlar içtimai hayatta erkeklerle birlikte yürüyerek birbirinin yardımcısı ve destekçisi olacaklardır’ demiştir. Kurtuluş savaşımızda bunun en büyük örneğini görmekteyiz. Büyük-küçük, kadın-erkek demeden düşmanlara karşı birlik ve beraberlik içinde bir ölüm kalım mücadelesi verilmiştir” diye belirtti.

 

Günümüzde çeşitli vasıflarla önemli görevler üstlenen kadınlarımızın yeri geldiğinde ev hanımı yeri geldiğinde anne yeri geldiğinde iş kadını gibi farklı kimliklerle karşımıza çıktığını kaydeden Başkan Özer “İş dünyasında kadın katılım sayısının artması ülkenin gelişmişliğini ve çağdaşlığını da göstermektedir. Denizli Ticaret Odası olarak bizler, iş dünyasına atılan veya atılmak isteyen bayanlarımıza her zaman elimizden gelen desteği sunmaya çalışıyoruz. Onların iş dünyasına daha fazla katılımını sağlamak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. 2014 yılı sonu itibariyle Denizli Ticaret Odası’na kayıtlı 15.367 üyemiz var. Bunlar arasında şirket yetkilisi kadın girişimci sayısı  1860, Şirket ortağı kadın girişimci sayısı  1382 ve Odamıza kayıtlı gerçek kişi kadın girişimci sayısı 562’dir.

Türkiye’de Kasım ayı sonu itibariyle SGK’lı olarak çalışan nüfusun 3.466.466’sı kadın iken, İlimizde SGK’lı olarak çalışanların 59,022’si kadınlardan oluşmaktadır.  Denizli’de SGK kapsamında kadın çalışanların genel çalışanlar içinde ki oranı ise %32’dir. Türkiye için bu oranın %26  olduğu tespit edilmiştir. Bütün bunlar Denizli ve kadınlarımız açısından sevindirici ve aynı zamanda Türkiye’ye örnek teşkil eden bir durumdur.

Bu vesile ile yaşamımızın doğumdan, ölüme kadar her anında varlıklarıyla bizleri onurlandıran, her zaman desteklerini esirgemeyen, eğiten, yetiştiren, yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren tüm fedakâr kadınlarımızın Dünya Kadınlar Gününü kutlarım” diye konuştu.

 

Başkan Özer, konuşmanın ardından Denizli Ticaret Odası bayan personeli ile birlikte Kadınlar Günü için hazırlanan özel pastayı kesti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.