DTO Beklenen Projeyi Hayata Geçirdi

DTO Beklenen Projeyi Hayata Geçirdi

DTO'nun öncülüğünde başlatılmış olan " Herkes İçin Konut Desteği" projesi hayata geçirildi.

A+A-

DTO Başkanı Uğur Erdoğan'ın yaptığı basın açıklamasında kampanyaya katılan Akbank, Türkiye finans, Kuveyt Türk ve Yapı Kredi bankalarının temsilcileri ile konut üreten firmalar bir araya geldi.

52001113_821514191533860_3557009403930476544_n.jpg

Üç ay devam edecek olan kampanyada 205 inşaat firması ile bu kampanyadan yararlanmak isteyen ve konut ihtiyacı olan vatandaşlar için kampanya taraflarını DTO ile birlikte yönetecekler.

İşte Başkan Erdoğan'ın basın toplantısında yaptığı açıklama:

Saygıdeğer yönetim kurulu ve meclis üyelerimiz,

Çok değerli üyelerimiz,

Kampanyamızın değerli paydaşları, bankalarımızın değerli temsilcileri ile kıymetli basın mensupları,

Öncelikle katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum.

Hepinizi saygıyla selamlıyorum.

Denizli Ticaret Odası, 17.000’i aşan üyesiyle, şehrimizin en büyük,

En aktif sivil toplum örgütüdür; sektörel anlamda en güçlü temsilcidir.

İnşaat sektörüne mensup üyelerimizin, alım satımlarda yaşadığı sorunları azaltmak, bürokratik işlemleri daha hızlı aşmak ve sektörün iş hacmi ile verimliliğini artırmak için, son derece önemli olduğuna inandığımız bir kampanya başlatıyoruz.

Denizli’mizde bugün itibarıyla tamamlanmış veya tamamlanmakta olan, satışa hazır bekleyen yaklaşık 3.000 adet konut var.

Odamız, ilimizde oluşan konut stokunun eritilmesine yönelik bir fikirle yola çıktı. ‘’İkame amaçlı konut üreten inşaat müteahhitleri’’nin bulunduğu 3 no’lu meslek komitemiz ile yönetim kurulumuzun uhdesinde, 4 ay boyunca yoğun bir çalışma gerçekleştirdi.

Buradaki temel hedef, yüksek faiz oranlarından kaynaklanan satışlardaki azalmaya, çare olmak.

Fizibilite çalışmamızda gördük ki, acil nakit ihtiyacı duyan müteahhitlerimiz, uygun faiz oranı bulması durumunda, konut isteyen alıcılar ile ilimizde faaliyet gösteren banka ve finans kuruluşları arasında bir koordinasyon sağlayarak çözüm üretebiliyor.

Piyasada ki güncel oranlar yerine, makul oranları sağlayarak, aradaki farkın müteahhit firma ve bankalar arasındaki anlaşmalar ile giderilebileceğini de tespit ettik. Bu konuda bankaların temsilcileri ile birebir görüşmeler gerçekleştirdik; bazı bankalarımızla iş birliğine gittik.

Kampanyamız özetle, hali hazırdaki büyük inşaat firmalarının kendi bünyelerinde finanse ederek çeşitli kampanyalar adı altında piyasaya sunduğu satış ve pazarlama yönteminin, Denizli Ticaret Odası eli ile daha alt ölçekte iş yapan firmalara da ulaştırılmasıdır. Bu sayede, sektör aşağıdan yukarıya yeniden dinamizm kazanacaktır.

Kampanyamızda, Denizli Ticaret Odası’nın herhangi bir kefilliği ya da taahhüdü söz konusu değildir!

Kampanyamız, elinde 5 adet satılık konut bulunan müteahhit ile 500 adet satılık konutu bulunan müteahhidin aynı kefede yer alabileceği bir çalışmadır.

Konut alacak vatandaşlar dilediği müteahhit firmaya başvurarak kampanyamıza destek veren ilgili banka ve finans kuruluşları iş birliği ile 0.98’den başlayan oranlar ile kredi kullanımı şansı elde edebilecek! Ancak, satış ile ilgili şartlar alıcı ve satıcı arasında ki anlaşmayla belirlenecek. Bu noktada Odamız ile kampanyamıza katkı sağlayan ilgili bankaların müdahalesi söz konu olmayacaktır.

Kampanyamızın tanıtımı için, kentimizin çeşitli yerlerine odamızın girişinde de gördüğünüz afişlerimiz asılmaya başlandı. Ayrıca bilboardlarda, halk otobüslerinin içleri ile arkalarında ilanlarımız olacak. Odamızın web sayfası ile sosyal medya hesapları gibi internetteki iletişim noktalarından, halkımız bilgilendirilecek. Yazılı, görsel ve işitsel medyamızda kullanılacak ilanlar ile daha geniş kitlelere ulaşılacak. Kampanyamıza katılan firmaların inşaatlarına, kampanyaya dair bez brandalar asılacak.

Kampanyamız sayesinde, ilimizde satış için bekleyen konutların %10’luk kısmına bile yol açabilmek bizim açımızdan başarı olacaktır. Zira böyle bir oran, piyasalara 120 milyon TL’lik bir finansal hareketlilik getirecektir.

Denizli Ticaret Odası olarak bu çalışmaya başladığımızda, 21 ayrı banka ve finans kuruluşu ile görüştük. Bugün aramızda bulunan Akbank, Kuveyt Türk, Türkiye Finans ile Yapıkredi Bankaları, ortak bir protokole imza atarak kampanyamızda yer aldılar. Kendilerine, bu önemli destekleri için şehrim ve sektörüm adına teşekkür ederim.

Kampanyamızın Denizli’mize ve sektörümüze fayda getirmesini diler, katılımınız için herbirinize tekrar teşekkür ederim.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.