DTO Defile Düzenleyecek

DTO Defile Düzenleyecek

DTO Defile Düzenleyecek

A+A-

DTO Tekstil Yenilik ve Tasarım Merkezi’nin yetiştirdiği genç tasarımcılar hünerlerini sergileyecek.

Denizli 24 Kasım akşamı önemli bir organizasyona sahne olacak. Denizli Ticaret Odası bünyesinde faaliyet gösteren Tekstil Yenilik ve Tasarım Merkezi kursiyerlerinin 6 aylık eğitimleri boyunca hazırladıkları tasarımlar, Denizli Fashıon Week Gala Defilesi ile sunulacak. Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, Denizli’nin artık katma değeri yüksek ürünler üreten, bir tasarım ve moda merkezi haline gelmesi gerektiğini belirterek, “Tekstil Yenilik ve Tasarım Merkezimizdeki çalışmalar ve düzenleyeceğimiz defilenin bu hedefe giden yolda önemli bir kilometre taşı olduğunu düşünüyorum” dedi.

Denizli Ticaret Odası, sektörlerin geleceğine yön verme, yetişmiş eleman ihtiyacını karşılama noktasında çalışmalarını sürdürüyor. Odanın 6. katında faaliyet gösteren Tekstil Yenilik ve Tasarım Merkezi de bu amaç doğrultusunda 2014 yılında kuruldu.

Merkezde bu yıl 6 ay süreyle eğitim gören kursiyerler, emeklerini 24 Kasım Cuma akşamı görkemli bir defileyle sunacak.  Denizli Fashıon Week Gala Defilesi saat 20:00’da Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı’nda gerçekleştirilecek.

“DENİZLİ MAKAS DEĞİŞTİRMELİ”

Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, Denizli’nin binlerce yıllık tekstil tecrübesi olduğunu, birçok büyük markanın üreticisi konumunda bulunduğunu belirterek, “Artık Denizli’nin makas değiştirme zamanı gelmiştir. Kendi tasarımlarımızı, kendi markalarımızla üretmek, dünya pazarlarında yer edinmek zorundayız. Daha çok kazanmak için, katma değeri yüksek ürünler imal etmemiz, kendi markalarımızla var olmamız gerekiyor. Türk Tekstil Sektörünün rekabet gücü moda, marka, eğitim ve teknoloji ile sağlanabilecektir” dedi.

“TASARIM VE MODA MERKEZİ OLMALIYIZ”

Denizli Ticaret Odası bünyesindeki Tekstil Yenilik ve Tasarım Merkezi’nin de katma değeri yüksek ürünler üreten, bir tasarım ve moda merkezi haline gelmesi sürecine katkı sağlamak için kurulduğuna dikkat çeken Erdoğan, “Merkezimizde kursiyerlerimize 6 ay boyunca ciddi bir eğitim verildi. Kursiyerlerimizin sadece odamızdaki atölye ortamında değil, aynı zamanda sahada da eğitim almalarını sağladık. Öncü sanayi işletmelerimize teknik geziler düzenledik. Her birinin yetişmiş ve gerekli donanıma sahip bir şekilde sektöre kazandırılmaları için hassasiyet gösterdik” dedi.

“GENÇ TASARIMCILARIMIZA GÜVENİYORUZ”

DTO Başkanı Erdoğan, Denizli Fashıon Week Gala Defilesi’nin 6 aylık emeğin görücüye çıkacağı bir organizasyon olmasının yanı sıra, Denizli’nin tasarım ve moda merkezi olması sürecinde önemli bir kilometre taşı olacağını da ifade etti.

Erdoğan, “Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği (DETGİS) ile işbirliği yaparak düzenleyeceğimiz bu defilenin, kentimizin kabuğunu kırma gayretleri içerisinde önemli bir yeri ve değeri olduğunu düşünüyorum. Marka olmak, marka satmak istiyorsak bu tür etkinliklerle hem tecrübe kazanmalı, hem de adımızı duyurmalıyız. Defilemiz aynı zamanda bizi geleceğe taşıyacak genç tasarımcılarımızı motive etme, güç verme amacı da taşımaktadır. Bu arada merkezimizde yetişmiş genç tasarımcılarımızı ilimiz ve bölgemizde istihdam etmeyi de amaçlıyoruz. Biz arkadaşlarımıza güveniyor, onların Denizli’nin moda ve tasarım merkezi olma yolunda önemli hizmetleri olacağına inanıyoruz” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.