DTO ÜYELERİNE  GURURU YAŞATTI

DTO ÜYELERİNE GURURU YAŞATTI

Denizli’nin başarı öyküsünü yazan marka sahiplerini ödüllendirdiklerini kaydeden Başkan Uğur Erdoğan, “Daha müreffeh bir Denizli ve Türkiye için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

A+A-

Denizli Ticaret Odası, 100 Yılda 100 Başarı ödül töreninde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği kayıtları esas alınarak 40 yıl ve daha fazla süredir DTO üyesi olan firmalara ödül verdi. Anemon Otel’de düzenlenen törene Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Ak Parti Ekonomi İşleri Başkanı Nihat Zeybekçi, belediye başkanları, oda ve borsa başkanları ile DTO üyeleri katıldı.

DTO’NUN GURUR GECESİ

Gecenin açış konuşmasını yapan DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, 20 bini aşan üyeleriyle kentin en etkin sivil toplum kuruluşlarından biri olduklarını belirterek, Denizli’nin üretim ve kalkınmasında örnek başarıya imza atan markalara vefa borcu olarak ödül törenini düzenlediklerini söyledi.

DTO’NUN GURUR GECESİ

YENİ OSB’LER İÇİN ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ

Kentin tarih boyunca dinanizmi, girişimcilik ruhu ve üretim odaklı çalışma anlayışı ile öne çıktığını dile getiren Erdoğan, “Denizli’nin başarı öyküsünün temelinde salondaki marka sahipleri yer almaktadır. Kalkınmanın temel unsurlarından üretim Denizli’mizin gelişmesinde lokomotiftir” dedi. Denizli’de artan sektör çeşitliliğine vurgu yapan Erdoğan, kent sanayinin yeni rotasında DTO’nun katkılarını dile getirdi,  “Gıda üretiminde öncü kent Denizli’de, TOKİ’nin Gıda İhtisas OSB kurmasını arzu etmekteyiz. Ayrıca hızla büyüyen ve mekanlara sığmayan geri dönüşüm, mobilya ve otomotiv sektöründe de yeni sanayi bölgeleri beklenmektedir. Hep birlikte karma OSB’ler inşa edebiliriz. Bunun için DTO olarak temaslara başladık” diye konuştu.

DTO’NUN GURUR GECESİ

TEKNOFEST İÇİN ZEYBEKCİ’DEN DESTEK İSTEDİ

DTO Başkanı Erdoğan ayrıca kenti, bölgesel fuar merkezi haline getirmek için sektörel fuarları iki  katına çıkardıklarını anlatırken, yeni fuar merkezi ihtiyacını gidermek için çalışacaklarını duyurdu. Erdoğan, gelecek yıl Teknofest’in Denizli’de gerçekleşmesi için AK Parti Ekonomi İşleri Başkanı Nihat Zeybekçi’den destek istedi. Güç birliği çağrısı yapan Erdoğan, “Daha güçlü, daha müreffeh bir Denizli için elbirliği ile çalışalım. Geride bıraktığımız yüzyılda olduğu gibi önümüzdeki yüzyılda da yol ne kadar uzun olursa olsun durmadan, var gücümüzle elbirliği ile çalışacağız” dedi.

DTO’NUN GURUR GECESİ

TÜKETTİĞİMİZDEN FAZLASINI ÜRETİYORUZ”

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, konuşmasında Denizli’nin üretim gücüne dikkat çekti. Zolan, “Önemli olan bu şehre hizmet etmiş insanları takdir etmek ve rol model olan bu insanları hatırlamaktır. Hepsi bizim başımızın tacıdır. Denizli, Denizli olduysa onlar sayesindedir. Bu törenin yüzüncü yılda ayrı bir anlamı ayrı bir güzelliği var. Atatürk’ümüzün belirttiği muasır medeniyetlere çıkmak için son hızla koşuyoruz. Atatürk’ün gösterdiği hedefe hem sanayi hem tarım hem ticaret olarak ulaşmış ve emanete sahip çıkmış bulunuyoruz. Tükettiğimizden fazla üreten bir şehiriz. Bu gece gündüz çalışan insanlarımız sayesinde olmuştur. Böyle bir şehirde belediye başkanlığı yapmak ise onurların en güzeli. Durmak yok, üretmeye devam. Ülkemiz için Denizli için koşmaya devam” şeklinde konuştu.

ENFLASYONLA MÜCADELE EDERKEN ÜRETİM DURMAYACAK

Önceki Dönem Ekonomi Bakanı ve Ak Parti Ekonomi İşleri Başkanı Nihat Zeybekçi de 2024’ün 2003’ten daha iyi bir yıl olması için hep birlikte çalıştıklarını vurguladı. Enflasyonla mücadele programı kapsamında iş dünyasının yaşadığı sıkıntıların farkında oldukları ve çözüm için çalıştıklarını dile getiren Zeybekçi, yarın toplanacak Ekonomik Koordinasyon Kurulu’nun önemli gündem maddesinin bu konu olacağını kaydetti. Zeybekçi, “Sanmayın ki öncelikli hedefimiz enflasyonu aşağı çekmek için, mücadele için talebi boğmak. Enflasyonla mücadelede asıl olması gereken üretimi artırmak işte böyle olursa enflasyonla kalıcı bir mücadeleye girmiş oluruz. Gerekli her türlü tedbir alınacaktır” dedi.

DTO’NUN GURUR GECESİ

“Ankara’da Bir Kapınız Var”

Vefanın insanı insan yapan en önemli özellik olduğunu vurgulayan Zeybekci,  törenin bir vefa örneği olduğunu ifade ederek, “100 yıldan fazladır burada olanlar var. Kaydı olmasa bile o meslekler hep vardı. Üniversitesi’nin Laodikya kazıları sırasında ortaya çıkan boya ve tekstil kalıntılarıyla, iki bin üç bin yıllık bir tekstil merkezliği ve kültürümüz var. Genelde birbirimizi sevdiğimizi söylemede, takdir etmede cimriyizdir. Negatifi söylemde ise cömert davranırız. Birbirimize sevdiğimizi söyleyip, vefayı gününde ve zamanında gösterelim. Hep söylediğim gibi, benim birinci partim vatanım, milletim, bayrağım ve devletimdir. İkinci partim, dünyanın en güzel şehri olan Denizli’dir. Üçüncü partim ise mensubu olmaktan onur duyduğum Ak Parti’dir. Onun için yeniden aldığımız görevlerle ilgili tek bir şey bilin, Ankara’da çalınacak bir kapınız var. Bu kardeşiniz orada. Denizli’nin menfaatine olmak kaydıyla kapımız her zaman herkese açık” şeklinde konuştu.

DTO’NUN GURUR GECESİ

Konuşmaların ardından Denizli’de 40 yılın üzerinde faaliyet gösteren 100 firmanın temsilcisine protokol üyeleri tarafından ödülleri takdim edildi.

Kaynak : Haber ve Fotoğraflar / Osman Nuri Boyacı / Yeni Olay

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.