DTO’dan Genç Girişimcilere 2. Çağrı

DTO’dan Genç Girişimcilere 2. Çağrı

Denizli Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan genç girişimcilere 200 bin TL’lik hibe desteği müjdesini verdi.

A+A-

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin 100 Günlük İcraat Programı'nda bulunan Bireysel Genç Girişim Programı çerçevesinde, girişimci adaylara 200 bin TL hibe desteği sağlanacak.

 

Genç girişimcilerin, katma değeri yüksek olan ürünler üretecek şirket kurmalarıyla fikir ve ürünlerini ticarileştirmeyi hedefleyen BİGG Programı’nda, bu senenin 2. çağrısı da yapıldı.

 

YILIN İKİNCİ ÇAĞRISI TAMAMLANIR TAMAMLANMAZ DEĞERLENDİRMELERE GEÇİLECEK

 

“Teknogirişim Sermayesi Desteği” almak için yapılacak başvurulardaki değerlendirmeyi akademisyen, sanayici ve yatırımcılardan meydana gelen bir heyet yapıyor. Uygulayıcı kuruluşlarsa, iş birliği ağlarının kullanımı, iş fikirlerinin doğrulanması, eğitim, mentorluk, kuluçka ile girişimcinin TÜBİTAK’a sunacağı iş planı tavsiyelerinin onaylanması ile alakalı etkinlikleri  sürdürecek.

 

BAŞKAN ERDOĞAN: “GENÇ GİRİŞİMCİLER, HAYALLERİNİ GERÇEKLEŞTİREBİLİRLER”

 

DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, BİGG Teknogirişim Programıyla genç ve yenilikçi girişimci adaylarının hayallerinin gerçeğe dönüşebileceği bir imkân olduğuna dikkatleri çekti. Başkan Erdoğan, böylecek, teknolojiyi geliştirme ile alakalı yenilikçi iş fikirlerinin, nitelikli istihdam meydana getirecek teşebbüslere dönüşeceğini, fikirden pazara kadar olan inovatif girişimlerin destekleneceğini, bu şekilde ekonomiye, teknoloji düzeyi yüksek ürünlerle hizmetleri geliştirebilen yeni firmaların kazandırılacağını, bu durumun, nitelikli ürünlerdeki dış bağımlılığı da azaltacağını, bakanlıktan alınan bilgilere göre, yurt çapında bugüne dek ortalama 1000 girişimcinin, bu program ile şirketlerini kurup fikirlerini kazanca çevirdiklerini, girişimci adayların, onaylanan iş planları ile TÜBİTAK’a başvurup 200 bin TL tutarındaki yüzde 100 hibe desteğinden yararlanabildiğini dile getirdi.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.