Duayen İsimler PAÜ'de Ağırlandı

Duayen İsimler PAÜ'de Ağırlandı

Pamukkale Üniversite, Türkoloji alanının önemli isimlerini yapılan etkinlikte konuk etti.

A+A-

PAÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü,  yaptıkları “Türklük Bilimi İncelemeleri-32” isimli etkinlikte Türk dil bilimi ve Türkoloji alanında yapmış oldukları çalışmalar ile bu alana ışık tutan Prof. Dr. Bilge Ercilasun ve Prof. Dr. Ahmet Bican Ercilasun’u misafir etti.

Etkinliğin açılış konuşmasını Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nergis Biray yaptı.

Konferansın ilk konuşmacısı olan Prof. Dr. Bilge Ercilasun, sunumunda “Türk Romanına Tarihin Yansıması” başlıklı konuşmasında tarihi içerikli romanlardan, tarihi olayların romanlarda konu olarak seçilmesi ve işlenmesinden, “klasik ve popüler tarihi romanların milli kimliğin oluşumunda oynadığı rol”den bahsetti. Bunun bir örneği olarak “Tarih Konulu Romanlarda Sarıkamış Harbi” adlı eserinden örnekler verdi.

Örnekler Verdi

Konferansın ikinci bölümünde ise Prof. Dr. Ahmet Bican Ercilasun “Tarihten Bugüne Türk Dili” adlı konuşmasını yaptı. Ercilasun, dinleyenleri Türk diliyle ve Türk dilinin tarihi süreçte devam eden serüveniyle dolu bir yolculuğa çıkardı. Günümüzdeki problemleri de ele aldığı örneklerle konuşmasını sürdüren Prof. Dr. Ercilasun, Türk dilinin bütün tarihi dönemlerini ve alanlarını örnekler vererek ve açıkladı. Prof. Dr. Ahmet Bican Ercilasun gençlerden ümitli olduğunu söyleyerek konuşmasını bitirdi.

Katılımı yüksek olan konferans, her iki öğretim üyesinin “kitap imzalama” etkinliğinden sonra sona erdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.