Dükkânlar tek tek yıkıldı, Tarihi Çarşı Cami’nin önü açıldı

Dükkânlar tek tek yıkıldı, Tarihi Çarşı Cami’nin önü açıldı

Buldan Çarşı Mahallesi’nde 17.yüzyıla ait tarihi Cami’nin çevresindeki dükkânlar Aydın Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün onayı ile Buldan Belediyesi ekiplerince tek tek yıkıldı

A+A-

Aydın Vakıflar Bölge Müdürü Ahmet Saraç ile birlikte Osmanlı dönemine ait Çarşı Cami’nin görünürlüğünü artıracak yıkım çalışmalarını yerinde inceleyen Belediye Başkanı Mustafa Şevik, yıkımı yapılamayan bir dükkân kaldığını ve onunda kamulaştırılarak yıkılacağını söyledi. Başkan Şevik, cami çevresinde restorasyon çalışmalarının da en kısa zamanda başlayacağının müjdesini verdi.

Buldan’da 400 yıllık Çarşı Cami’sinin çevresinde görüntü kirliliği oluşturan dükkanlar, Aydın Vakıflar Müdürlüğünün onayı ile Buldan Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince tek tek yıkıldı. Buldan’a gelen Aydın Vakıflar Bölge Müdürü Ahmet Saraç, Belediye Başkanı Mustafa Şevik ile birlikte yıkım çalışmalarına nezaret etti.

Yıkım çalışmalarıyla birlikte çevresinde görüntü kirliliği oluşturan yapılan yıkılarak Tarihi Cami’nin önü açıldı, görünürlüğü arttı. Çalışmalarla ilgili bilgi veren Başkan Şevik, “Cami çevresinde çeşitli nedenlerden dolayı yıkılamayan bir tek dükkanımız kaldı. Burası da kamulaştırılarak en kısa zamanda temizlenecek. Böylelikle tarihi değerimiz olan Çarşı Cami’nin önü tamamen açılmış, görünürlüğü artmış olacak” dedi.

RESTORASYON PROJESİ HAZIRLANIYOR

Yıkım çalışmalarının tamamlanmasının ardından Cami çevresinde restore edileceğini de açıklayan Başkan Şevik, “Belediyemiz Restorasyon birimi cami çevresinin restorasyonu için proje hazırlık çalışmalarına başladı. Restorasyon projesi en kısa zamanda Aydın Aydın Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’ne sunulacaktır. Kabul edilmesi halinde restorasyonu da belediyemiz tarafından yapılacaktır” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.