Dünya Çevre Günü, Denizli'de de Kutlandı

Dünya Çevre Günü, Denizli'de de Kutlandı

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Dünya Çevre Günü dolayısıyla Bayramyeri Meydanı'nda tören düzenledi

A+A-

Türkiye'nin "En temiz", "En sağlıklı" ve "En çevreci" kenti unvanı bulunan Denizli Büyükşehir Belediyesi, Dünya Çevre Günü dolayısıyla Bayramyeri Meydanı'nda kutlama programı düzenledi. Türkiye'de en temiz suyun Denizli'de olduğunu ifade eden Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, kent merkezinde 1250 park yaptıklarını anlattı. 

 

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Dünya Çevre Günü dolayısıyla Bayramyeri Meydanı'nda tören düzenledi. Törene, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, eşi Ayşen Zeybekci, Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak, Bilal Uçar ve Mehmet Yüksel ile Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve eşi Berrin Zolan, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Başkan Zolan, burada yaptığı konuşmada, sağlıklı çevre olmadığı takdirde ne sağlıklı insanların olacağını ne de hayatın devam edeceğini belirterek, "Bu anlayışla çevre duyarlılığını en üst seviyeye çıkarmamız gerekiyor. Bugün yaptığımız etkinliklerle Dünya Çevre Günü'nün önemini paylaşma adına gayret gösteriyoruz" dedi. Büyükşehir Belediyesi'nin son yıllarda yaptığı dev alt yapı yatırımlarını anlatan Başkan Zolan, şöyle konuştu: "Bu noktada iddiamız şu: Türkiye'nin en temiz suyu Denizli'de. Allah'ın bize vermiş olduğu nimetler gerçekten değeri biçilemez. Pırıl pırıl son derece temiz kaynaklarımız var. Onları biz sağlıklı hatlarla Denizlimize ve evlerimize ulaştırıyoruz. Artık geçmişteki gibi borularda patlak yok, sulara hiçbir şeyin karışması mümkün değil. 2008'de Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekci ile başlayan bu süreci artırarak hep beraber sürdürüyoruz. Onun için iddia ediyoruz. Türkiye'de en temiz su Denizli'de diyoruz. Şu ana kadar aksini iddia eden olmadı. İnşallah dünyanın en temiz suyu deme noktasına en yakın zamanda geleceğiz."

 

DENİZLİ MERKEZDE 1250 PARK VAR

 

Denizli'nin bugün çöpten elektrik elde ettiğini ifade eden Başkan Zolan, "O kadar çevreye duyarlı bir belediye haline geldik. Şükürler olsun. Bu yürüyüşü başlatanlardan, devam ettirenlerden, destek verenlerden Allah razı olsun. Denizli bunları çoktan hak etmişti" diye konuştu. Denizli'ye bugüne kadar milyonlarca ağaç diktiklerini anlatan Başkan Zolan, yeşil bir Denizli anlamında sadece bununla kalmadıklarını belirterek, "Geçmişte Denizli'nin merkezinde 3-4 park vardı. Denizlimizin şehir merkezinde şu anda 1250 park var. Büyüklü küçüklü 1250 tane park yapmışız. İşte çevre duyarlılığı, insan sevgisi bu. Yavrularımıza yapabilecek en güzel hizmet bu" dedi. Denizli'de kişi başına 12 metrekare yeşil alan düştüğünü, Avrupa'da bunun ortalama 8 metrekare olduğunu kaydeden Başkan Zolan, "Avrupa'yı solladık" diye konuştu.

 

"İLÇELERDE DOĞALGAZ KULLANACAK"

 

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ise, çevre konusunda ulaşılmış olan nokta için Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve Büyükşehir Belediyesi'ni tebrik etti. Bakan Zeybekci, "Gerek havzamız, gerek suyumuz, gerekse toprağımız bize çocuklarımızın emanetidir. Bu emaneti daha zengin ve güzel hale getirerek çocuklarımıza devredeceğiz. Biz sizin huzurunuza her geldiğimizde projelerle geldik. Denizli ile ilgili projelerimizde hamdolsun belirli bir başarıya ulaştık. Şimdi Afyon, Uşak, Denizli, Aydın ve İzmir, bu havzanın tamamına, Menderes Nehri'ne ve bizim bu ovamıza bir damla kirli su düşmeyecek şekilde inşallah tamamını halledeceğiz" dedi. Bazı şeylerin çabuk unutulduğunu, hatırlatmada fayda olduğunu ifade eden Bakan Zeybekci, Denizli'de 2007'den itibaren doğalgaz kullanılmaya başlandığını belirterek, "Bu şehirde kış geldiği zaman kuşlar bile uçmazdı. Bırakın Üçgen'i, Dokuzkavaklar, Anafartalar, Sevindik, Çamlık Mahallesi'ne kadar nefes almakta zorlanırdık. Şimdi hava kirliliğinden bir eser kaldı mı? Şehrin tamamı Allah'ın izniyle böyle güzelliklerle donatılacak. Hedef ilçelere de doğalgaz gidene kadar. İnşallah en kısa sürede de ilçelerimizde doğalgaz kullanılacak" dedi.

 

MİNİKLERİN GÖSTERİSİ BÜYÜK İLGİ TOPLADI

 

Konuşmaların ardından Dünya Çevre Günü dolayısıyla öğrencilerin hazırladığı gösteriler sahneye kondu. Özellikle miniklerin çevre ile ilgili yaptığı gösteri izleyicilerden büyük alkış topladı. Gösterilerden sonra Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin çevre konusunda düzenlediği yarışma, etkinlik ve faaliyetlere katılarak dereceye giren okul ve öğrencilere, teşekkür belgesi ve hediyeleri verildi. Öğrencileri tek tek kutlayan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, çevreye olan katkılarından dolayı öğrencilere teşekkür etti. Dünya Çevre Günü kutlamaları kapsamında ayrıca Denizli Büyükşehir Belediyesi, Pamukkale Belediyesi, Merkezefendi Belediyesi ve bazı kurum ve kuruluşlar çevre konusunda dikkat çekmek stant açtı. Denizli Büyükşehir Belediyesi açtıkları stantlarda çevre konusundaki yatırımları anlatmasının yanı sıra vatandaşlara fesleğen dağıttı.  

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.