Dünyaca Ünlü Ressamın Heykeli Yerini Buldu

Dünyaca Ünlü Ressamın Heykeli Yerini Buldu

Dünyaca Ünlü Ressamın Heykeli Yerini Buldu

A+A-

Çal’da doğan ve 57 yıl önce İstanbul’da vefat eden dünyaca ünlü ressam İbrahim Çallı’nın 2.5 metre yüksekliğindeki heykeli, memleketi Çal’da yeni yerine çok yakıştı.

 

Kültür ve Turizm Bakanlığı 2002 yılında Plastik Sanatlar Genel Müdürlüğü'ne İbrahim Çallı heykeli yaptırdı. 2.5 metrelik İbrahim Çallı heykelinin Çal'a dikilmesi için AKP'li Belediye Başkanı Hasan Gündüz 32 ay mücadele verdi. Bronz heykel Kültür Bakanlığı tarafından önce ressamın memleketi Çal yerine Denizli merkeze gönderilmek istendi. Denizli Belediyesi heykel için talepte bulunmadı. Devreye Çal Belediyesi girdi, heykeli istedi. 

Çal Belediyesi, dönemin Kültür ve Turizm Bakanı Erkan Mumcu'dan, “Heykeli ilçeye değil şehir merkezine göndereceğiz” yanıtını aldı. Çallı Heykeli 4 yıl Ankara'da Genel Müdürlük Bahçesi'nde bekletildi. Çal Belediye Başkanı Hasan Gündüz, dönemin Turizm ve Kültür Bakanı Mumcu'ya, “Gerekirse heykeli Ankara'dan çalarım. Denizli'de diktiğiniz meydandan söker yine Çal'a getiririm” dedi. Erkan Mumcu önce bakanlık görevinden sonra da AKP'den ayrıldı.

İbrahim Çallı heykeli ise bu tartışmalardan uzun süre sonra, sonunda memleketi olan Çal'a getirilebildi.

 

RESSAM TORUN AKCAN’A TEŞEKKÜR ETTİ

Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan’ın talimatıyla, 2006 yılında bin banka şubesinin önüne dikilen İbrahim Çallı heykeli, Çal Belediyesi Kültür Merkezi alanına dikildi.Yapıldıktan sonra üçüncü kez İbrahim Çallı heykelinin yeri değişirken, İbrahim Çallı’nın ressam olan torunu Yaşar Çallı, Baştan Fethi Akcan’ı ziyaret ederek, teşekkür etti. Çallı, “Dedemin heykeli sonunda yerini buldu. Banka şubesinin önünde iken, sanki bankanın kurucusunu andırıyordu. Heykelin Kültür Merkezi’nde olması çok ideal olmuş. Başkan Akcan’a teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Akcan ise, Çal’ın İbrahim Çallı gibi dünyaca ünlü bir değere sahip olduğunu ve bununla gurur duyduklarını söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.